top of page

Gomila problema u naselju Lauš; Rješenja ni na vidiku

Lista problema sa kojom se suočavaju mještani u banjalučkom naselju Lauš, tačnije u ulici Franca Šuberta iz dana u dan postaje sve veća. Kako kažu, nešto je i urađeno, ali mnogo je više problema koji i dalje čekaju svoj red, a među njima jeste i nedovršena sekundarna vodovodna mreža koja prijeti da izbaci velike količine vode na površinu.Mještani pomenutog dijela naselja ističu kako su još prošle godine u aprilu mjesecu dobili dopis od nadležnih da je urađena tehnička dokumentacija i od tada do danas nema nikakvog pomaka.


“Mi ove probleme pokušavamo da riješimo duže vrijeme, ali ne možemo bez pomoći nadležnih, a kao što vidite oni nemaju sluha za nas. Očigledno ne spadamo u grupu prioriteta i ja ne znam šta treba da se desi da bi oni reagovali, slala sam mail-ove sa upitima, ali odgovor nisam dobila”, rekla je zabrinuto Mileva S.


Pored infrastrukturnih, ništa manje bitni našli su se i komunalni problemi koji takođe ugrožavaju bezbjednost i zdravstvenu zaštitu mještana MZ Lauš. Prema njihovim riječima, deponija na Novom groblju još uvijek nije riješena, kako kažu komunalna policija je izlazila na teren, postavljala trake zabrane, ali taj vid “rješenja” očigledno nije urodio plodom.“Pisali smo dopise Gradskoj upravi za postavljanje kontejnera, međutim rečeno nam je da nemaju novčanih sredstava za to. Zatim smo predlagali da se bar postave table sa upozorenjem da bude pokriveno kamerom, ali izgleda da nam ne mogu ni to priuštiti”, riječi su ogorčenih mještana.I dok se problemi mještana nakupljaju na jednu hrpu, sa druge strane nakuplja se i broj prijava od strane nezadovoljnih građana koji svakodnevno pristižu na adresu GU.

Comments


bottom of page