top of page

Golić: Kreiran obrazac Zahtjeva za legalizaciju i poslat lokalim upravama

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske uputilo je danas Savezu gradova i opština, ali i svim načelnicima gradova i opština te predsjednicima skupština svih jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj obrazac Zahtjeva za izdavanje rješenja kojim se utvrđuje legalnost objekata.


Ministar Srebrenka Golić kaže da je Ministarstvo ovim dodatno pojednostavilo postupak utvrđivanja legalnosti bespravno sagrađenih objekata.

„Kao što sam najavila u Narodnoj skupštini i na sastanku sa Predsjedništvom Saveza gradova i opština Republike Srpske, Ministarstvo je kreiralo obrazac zahtjeva koji je jedinstven za sve lokalne zajednice. Ovim će se znatno olakšati rad voditeljima postupka, što će omogućiti građanima da brže dobiju rješenje o legalnosti svojih objekata“, navela je Golićeva.


Ona podsjeća da je nedavno usvojenim Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji, omogućen potpuno besplatan postupak utvrđivanja legalnosti, koji je uz to, građane-vlasnike objekata koji su bespravno izgrađeni do 31. 12. 2013. godine, oslobodio prikupljanja dokumentacije i različitih saglasnosti.


„Očekujemo da će svi gradovi i opštine odmah po dobijanju ovog obrasca omogućiti građanima na svom području da podnesu zahtjev i konačno riješe svoj egzistencijalni problem“, naglasila je ministarka.

bottom of page