top of page

Godine lažnog prijateljstva: Jelena Trivić neće podržati Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić rekla je da njena stranka u Banjaluci neće zajednički nastupati s opozicijom na lokalnim izborima sljedeće godine, jer, kako je istakla, neće podržati Draška Stanivukovića u namjeri da se ponovo kandiduje za gradonačelnika.Podsjećamo, Trivićeva je ranije oštro kritikovala Stanivukovića, nazivajući ga "klincem od desetak godina" zbog njegovog ponašanja i neprofesionalnosti.


Njihovo prijateljstvo je poljuljano nakon opštih izbora, kada su se sukobili na političkom planu, ne birajući riječi i upućujući međusobne uvrede. Trivićeva se obrušila i na rukovodstvo PDP-a prilikom svog izlaska iz stranke, optužujući ih za bahatost i gramzivost. Stanivukovića je nazivala bahatim te govorila da je on pripisao sebi njen izborni rezultat.


"Stanivuković je pogazio svoja obećanja, posebno ona koja se odnose na borbu protiv korupcije. Njegovo ponašanje i nedostatak profesionalnosti su nedopustivi. Nazivanje klincem od desetak godina je adekvatan opis za njega, jer se ponaša nezrelo i neodgovorno", izjavila je Trivićeva.


Trivićeva je takođe istakla da je bila razočarana Stanivukovićevim pokušajem prisvajanja njenog političkog uspjeha na izborima. Smatra da je Stanivuković nepravedno pripisivao sebi zasluge za njen rezultat, što je dodatno narušilo njihov odnos.


Javnost je tada svjedočila njihovim međusobnim optužbama.

bottom of page