GO SP: Hitno istražiti situaciju na Gradskom groblju u Banjaluci

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka poziva nadležne gradske institucije da što hitnije istraže navode o kršenju zakona i malverzacijama u preduzeću Gradsko groblje JK a.d. Banjaluka.


,,Navodi da se u preduzeću Gradsko groblje zloupotrebljavala vanredna situacija i da su porodice preminulih od kovida 19 bile stavljene pred svršen čin u tako teškim okolnostima su previše ozbiljni. Obaveza gradskih institucija je da do kraja ispitaju o čemu je riječ, da li je bilo kršenja Pravilnika i zakonskih odredbi", saopšteno je iz GrO SP Banjaluka.

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka oštro osuđuje svaki vid manipulacije porodica čiji su članovi preminuli od posljedica zaraze virusom korona.


,,Naplaćivanje pogrebne opreme po višim cijenama, uslovljavanje porodica da moraju da kupe opremu samo u ovom preduzeću, požurivanje da se tijela preminulih što prije smjeste u sanduke je ozbiljno kršenje zakonskih odredbi. Takvi postupci su, osim što su nezakoniti, moralno i etički neprihvatljivi. Ako se ovi navodi pokažu kao istiniti, rukovodstvo ovog javnog preduzeća moraće da snosi ozbiljne posljedice", smatraju u ovom odboru.