GrO SNSD Banjaluka: Ostajemo pri stavu da nećemo učestvovati u skupštinskim zasjedanjima

Gradski odbor SNSD-a Banjaluka na čelu sa prof. dr Vladom Đajićem održao je redovni susret sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom uz predstavnike stranaka koji čine koalicionu većinu u Skupštini grada Banjaluka.


Na sastanku su donesena tri zaključka:

-Prvi, koalicija stranaka koja čini većinu u Skupštini Grada na čelu sa SNSD-om je čvrsta i odlučna da svojim radom doprinese opštem napretku građana i Grada Banja Luka.


-Drugi, ostajemo pri zajedničkom stavu da nećemo učestvovati u skupštinskim zasjedanjima sve dok aktuelni gradonačelnik u potpunosti ne sprovede odluke koje je u demokratskoj proceduri, glasanjem, donijela Skupština Grada. Prije svega, to se odnosi na jednokratnu isplatu pune naknade porodiljama u iznosu od 500 KM.


- Treći, odbornici stranaka koje čine većinu u Skupštini grada Banja Luka nisu faktor koji blokira procese u gradu, upravo suprotno. Kao odgovoran politički partner učestvovaćemo u svim ostalim skupštinskim aktivnostima, a posebno odgovorno i pripremljeno u izradi Prijedloga budžeta za 2022. Očekujemo da se usvoji realan budžet koji će zadovoljiti naš cilj ravnomjernog razvoja cijelog gradskog područja, koji ima za cilj postići vidljiv napredak Banje Luke u svim područjima života i rada u godini ispred nas.


Predstavnici koalicione većine u Skupštini Grada Banja Luka naglašavaju nezadovoljstvo i zabrinutost zbog nerada i nesposobnosti trenutne Gradske uprave koja izravno šteti građanina i životu u glavnom gradu Republike Srpske.