Gnjatić reizabran za predsjednika Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske

Dragan Gnjatić ponovo je danas izabran za predsjednika Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske.Gnjatić je bio jedini kandidat za ovu funkciju na Izbornoj skupštini Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske, održane u Tesliću, kojoj je prisustvovao i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević.


Gnjatić je rekao Srni da će ovaj sindikat, u saradnji sa resornim ministarstvima, raditi na poboljšanju materijalnog i socijalnog statusa članova sindikata, kao i svih zaposlenih u nadležnim oblastima.


“U prethodnom periodu imali smo značajne rezultate i postepeno povećavanje plata i izjednačavanje platnih koeficijenata, i na tome ćemo raditi i u narednom period”, izjavio je Gnjatić.


On je ukazao na mogućnost pojave tehnološkog viška i najavio da će eventualne takve probleme uspješno rješavati sa nadležnim organima.


Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević ukazao je na dobru saradnju sa Sindikatom obrazovanja, nauke i kulture Srpske, koja je posebno intenzivirana u prethodne tri godine.


“Ta saradnja jeste plodonosna zbog naših zajedničkih rezultata. To se, prije svega, odnosi na tri povećanja plata u protekle dvije i po godine, što je svakako dobar rezultat za sve one koje zastupa sindikat, ali i radnike”, izjavio je Rajčević.


On je poručio da je njegovo prisustvo na današnjoj izbornoj skupštini potvrda dobre saradnje, te čestitao novoizabranom rukovodstvu.


Sjednici u hotelu Kardial je prisustvovala i predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić.


Izvor: ATV