top of page

Glumcu Amerikanka rodila sina: Ko je osim Marije Šerifović angažovao surogat majku

Čuveni glumac Goran Višnjić (51) je sa ženom Ivanom Vrdoljak, koja je promijenila ime u Eva Višnjić, prvi Hrvat koji je dijete dobio preko surogat majke i to 2011. godine.Njima je sina kojem su dali ime Vigo Leo rodila žena iz Amerike, 7. jula 2011. u jednoj klinici u Los Anđelesu, gradu u kojem je i Marija Šerifović preko surogat majke 2. decembra 2023. dobila sina Maria. Kako su pisali hrvatski mediji, da su Eva i Goran preko surogat majke dobili dijete niko ni od porodice navodno nije znao sve dok se beba nije rodila.


Vigo je skraćeni oblik imena “Vigor”, što je ime latinskog porijekla i znači “životna snaga”, dok je ime Leo nastalo od grčkog “Leon” ili latinskog “Leo” što u prevodu vrlo jasno znači “lav”.


Razlog zbog kog je još 2011. preko surogat majke dobio dijete u Goranovom slučaju je zasigurno i činjenica da se davno “probio” u svijetu i počeo da živi u Americi, pa su mu se mnoga vrata otvorila dosta ranije, i u mnoge opcije i mogućnosti je bio upućen prije nego ljudi koji nisu imali isti put.


Upravo zbog toga je mnogim ljudima sa naših prostora surogat majka i sve vezano za to velika nepoznanica i nešto što “ne mogu da razumiju i prihvate”, dok je u Americi to odavno učestalo i normalno, prenosi Telegraf.


Podsjetimo, Goran je vrata Holivuda otvorio ulogom u kultnom spotu za Madoninu pjesmu “The Power of Goodbye”. Goran i njegova žena vjenčali su se 1999. godine i imaju starijeg sina Tina kog su usvojili.


Tada se pisalo o Goranovoj prevari, pošto je otkrivena njegova vanbračna veza s nekadašnjom školskom prijateljicom iz Šibenika, Mirelom Rupić, brujali su hrvatski mediji.


Mirela mu je rodila i dijete, a nakon sudskih okršaja on je priznao ćerku i počeo je da plaća alimentaciju. Sa ćerkom Lanom u početku nije imao blizak odnos, a kasnije se to navodno popravilo.


Eva je Goranu oprostila, nakon čega su preko surogat majke dobila Viga Lea, da bi dvije godine kasnije usvojili još jedno dijete, tada četvorogodišnju djevojčicu Sofiju Vivien.


bottom of page