top of page

Globalna medicinska saradnja; Kraljevina Jordan i UKC Republike Srpske udruženim snagama

U specijalnoj posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske prof. dr Akram Al Ibrahim, zamjenik generalong direktora Centra za rak kralja Huseina iz Kraljevine Jordan izrazio je svoje zadovoljstvo saradnjom između ove dvije ugledne zdravstvene ustanove.Direktor UKC-a prof. dr Vlado Đajić istakao je važnost ove posjete, naglašavajući da je to još jedan primjer zdravstvene institucije. U proteklom mjesecu, UKC su posjetili ljekari iz Amerike, Rusije i Španije, a današnja posjeta uglednog gosta iz Kraljevine Jordan naglašava globalni karakter institucije.


Đajić se takođe ponosno osvrnuo na činjenicu da su u UKC-u stručnjaci iz oblasti nuklearne medicine i drugih specijalnosti na svjetskom nivou, posjedujući najmoderniju opremu.


„Ono što mogu da obećam da ćemo i u budućnosti sarađivati sa Centrom za rak kralja Huseina iz Kraljevine Jordan, te da će naši stručnjaci odlaziti na edukacije, a istovremeno ćemo omogućiti da prof. Akram dolazi sa svojim kolegama kod nas da edukuju naše medicinske profesionalce. Naša želja je da stanovnici Republike Srpske i regiona ovdje mogu dobiti zdravstvenu zaštitu na svjetskom nivou“, napisao je Đajić na svom fejsbuk profilu.bottom of page