Glavnom gradu, sem obećanja, gradonačelnik nije dao ništa

Nasušna potreba novog gradonačelnika je da obećava građanima nove projekte koji postoje samo u njegovoj mašti.


Izgradnja Opšte bolnice u Banjaluci, koju je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio prije više od godinu dana još nije počela, niti se zna kada bi obećanje moglo biti ispunjeno.


Njegov rad se svodi na bezbroj marketinških trikova i sve se zasniva na lažnim obećanjima, čiji je glavni promoter.


Nastavlja i dalje da se hvali neviđenim rezultatima koje građani Banjaluke još nisu imali priliku da vide.


Građani su, naravno, svjesni kao i million puta do sada da su obmanuti.


Tokom protekle četiri godine, za vrijeme mandata Igora Radojičića, Gradska uprava Banjaluke bavila se konkretnim problemima, putnom i komunalnom infrastrukturom.


Izgrađeno je ukupno 27 igrališta, stavljeno u funkciju 11 kružnih tokova. Dolaskom aktuelnog gradonačelnika Draška Stanivukovića ništa se nije pomaklo s mrtve tačke.


Novi gradonačelnik postao je prvak u obećanjima, a od najavljenih projekata i gradnje još ništa realizovano nije, sem česme u čast sarajevske gradonačelnice.

Gradonačelnik snosi odgovornost za sadašnji zastoj u razvoju i loše stanje u gradu.


Nisu nastavljeni razvojni projekti, nema novoasfaltiranih ulica.


Obećana neradna nedjelja i dalje na papiru


,,Nedjelja mora biti neradna’’, poručio je Stanivuković u toku predizborne kampanje. Od tada se utišao, a radnici i građani koji su vjerovali u gradonačelnikovo obećanje, sada su ljuti.


Za godinu dana gradonačelnika Stanivukovića, Banjaluka prljavija nego ikad, a u upravna tijela postavlja podobne kadrove i bliske saradnike.


Najavljivao je i veću transparentnost, tako što će se svi načelnici, direktori javnih preduzeća i rukovodioci birati na javnom konkursu.


U praksi je suprotno. Početkom godine, Stanivuković je odmah zaposlio čak 13 službenika bez konkursa. Kako nezvanično saznajemo, sada je zaposleno 60 radnika, isto tako, bez konkursa.


Najveći dio novozaposlenih su aktivisti iz njegove predizborne kampanje. Tu staje sva transparentnost.


,,Ako ovaj primjer nije klasični sukob interesa, mi ne znamo šta je’’, saglasni su građani Banjaluke.


Na temelju lažnih obećanja Stanivuković je dobio povjerenje građana Banjaluke koji su sada nezadovoljni neispunjavanjem obećanja. Govorio je o transparentnosti i zelenim površinama, a svjedočimo gotovo svakodnevnim netransparentnim imenovanjima i gomilanju otpada po Banjaluci. Da li ćemo ovakvu sliku imati i u narednom periodu, vrijeme će pokazati.