top of page

GENIJALNO! Savjet za uzgoj biljke koja mnogima redovno vene (VIDEO)

Jedna od najpopularnijih društvenih mreža, TikTok, nije više samo izvor smiješnih videa, već i onih koji edukuju. Tamo sve više poljoprivrednika, uzgajivača voća i povrća te vrtlara pronalazi svoje mjesto, a mi vam donosimo neke od najpopularnijihThe Frenchie Gardener


Vrlo prepoznatljivo lice na TikToku je Patrick Vernuccio, poznatiji kao „The Frenchie Gardener“. Čim bacite oko na njegov profil, privući će vas neodoljivo šarenilo i poželjećete odmah primijeniti njegove edukativne, ali i zabavne savjete.


Ljubav prema prirodi u njemu se javila još davnih dana, ali je čekao 36 godina da posadi svoju prvu biljku.


Na svom balkonu počeo je uzgajati voće, povrće i jestivo bilje te postao jedan od najpopularnijih urbanih vrtlara. Kod njega nema komplikovanja, vrlo je konkretan i direktan sa savjetima, zbog čega je vrlo brzo stekao više od 200 hiljada pratilaca na TikToku. Patrick je takođe napisao svoju prvu knjigu „Francuski vrtlar: vlastito povrće i voće na balkonu i terasi“.


„Uzgoj vlastite organske hrane potpuno je moguć i dostupan, jer svi imamo zeleni palac, samo trebamo naučiti neke jednostavne osnove“, napisao je Vernuccio na svojoj web stranici.The Frenchie Gardener na TikToku je podijelio odličan savjet za rješenje vrlo čestog problema s uzgojem bosiljka. Naime, kada ga tek kupite u trgovini, izgleda svjež i kao da je prije izrastao, ali nakon nekoliko dana počinju mu otpadati listovi, a stabljike tamniti. Sigurno ste pomislili da ga držite na pogrešnom mjestu ili previše/premalo zalijevate.


Patrick kaže da problem nije u vama, već u tome što je previše bosiljka u premaloj posudi.


Sve što trebate napraviti je izvaditi biljku zajedno sa zemljom i podijeliti je u manje grupe. Svaku grupu posadite u svoju teglu i to je to!

bottom of page