top of page

Gdje je zapelo s gradnjom mosta u Docu?

Veliki projekat bivše gradske administracije na izgradnji mosta u naselju Dolac još uvijek nije ugledao svjetlost dana. Sadašnja administracija ništa ne preduzima da riješi jedan od gorućih problema Banjaluke. Budžet za izgradnju mosta je proširen za milion i po maraka, a početak radova ni na vidiku. Rekordne inflacije po svemu sudeći će ovaj projekat odvući ko zna gdje, a gradonačelnik ovaj projekat više i ne spominje.



Postavlja se pitanje zašto nastavak radova i dalje stoji i gdje je ispario milion namijenjen za gradnju?


Projekat koji je trebalo da bude ogledalo grada, koji će rasteretiti saobraćaj i smanjiti gužve u gradskom jezgru danas stoji.


Podsjećamo, prva faza izgradnje mosta u Docu, koji bi povezao naselja Obilićevo i Starčevicu sa centrom grada, počela je još 2019. godine za vrijeme administracije Igora Radojičića.


Most u naselju Dolac već dvije godine čeka nastavak gradnje. Čak je rebalansom budžeta grada 2021. godine obezbijeđeno 1,5 miliona maraka KM i nastavak projekta izgradnje mosta trebalo je da bude nastavljen ove godine na čelu s Draškom Stanivukovićem.


Iako su obećali da će nastavak radova biti u 2022. godini, obećanja gradskog menadžera i gradonačelnika se još uvijek nisu obistinila.

bottom of page