top of page

Gdje je i šta radi Mirko Šarović?

Trzavice u SDS-u obilježile su izbornu kampanju pomenute partije. Bilo je onih koji su odlučili da nakon dugogodišnjeg djelovanja pri SDS-u sve napuste i pređu u drugu partiju poput Dragana Mektića, koji je na kraju ipak ostao. Međutim, jedan od većih skandala izbio je kada je u javnost dospio snimak Milana Radovića koji priznaje kako opozicija uzima novac od stranaca. Za to vrijeme lider SDS-a kampanju je provodio s PDP-ovom Jelenom Trivić koja ga je nakon izbora pustila niz vodu.Podsjećamo, Šarović i Trivićeva se nisu razdvajali tokom izborne kampanje te su se na svim tribinama pojavljivali skupa. Međutim, nakon lošeg rezultata na izborima za srpskog člana Predsjedništva BiH, gdje ga je SNSD-ova Željka Cvijanović pokosila sa skoro 100.000 glasova razlike, Mirko Šarović je završio na političkim marginama. Trivićeva je nakon poraza "priskočila" lideru PDP-a Branislavu Borenoviću i SDS-ovom Milanu Radoviću u borbi protiv "izborne krađe", kako navode u opoziciji.Pomenuti snimak SDS-ovog Radovića nastao je krajem avgusta u jednom poznatom restoranu. Radović priznaje da opozicija dobija milione maraka iz inostranstva, prije svega za kupovinu glasova, ali i plaćanje medija i novinara poput Slobodana Vaskovića kojeg je, kako sam priznaje, ugostio u svojoj kući u Rovinju. Radović je rekao, da su u tom trenutku, svjesni da Milorad Dodik ima ogormnu prednost nad Jelenom Trivić i da se moralo krenuti u akciju. Novac stiže iz SAD-a, ali i iz izvora Kristijana Šmiita, kaže Radović sagovorniku. Otrkiva i da će Jelenu Trivić prevsti u SDS te jasno naglašava odakle stižu milioni dolara za finasiranje opozcije. Priznaje da je i sam dao ogromne količine vlastitog novca u kampanju.


Licemjerni Radović je nekon što su uz dokaze izašle njegove tvrdnje o saradnji opozicije i stranaca izašao i na protestima pred iste te građane tvrdeći kako ih nikada nije prevario i kako samo traži pravdu. Ono što Radović očigledno traži je fotelja lidera SDS-a jer trenutni lider SDS-a Mirko Šarović je postao nebitna figura njihove političke borbe.


I dok se opozicija u Banjaluci ne miri sa porazom, a razlika u glasovima koju CIK svakodnevno ažurira i dalje ne ide u njihovu korist. Rijaliti na otvorenom će se održati i danas, a koje sramne poruke će danas poslati sa Trga ostaje da vidimo. Postavlja se pitanje, kako opoziciju nakon iskorištavanja porodične tragedije za lične interese nije sramota doći na Trg Krajine i obratiti se građanima. Da su ovim potezom pokazali kako se ne bore za građane nego za sebe sada je više nego očigledno.bottom of page