Gdje je i šta radi Ivan Begić?

Nekadašnji odbornik PDP-a, Ivan Begić nakon skandala koji je potresao region, a odnosi se na eksplicinti video snimak Begića u erotskom zanosu sa nepoznatim muškarcem, nestao je iz javnog života. Javnost i dalje sumnja da je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković taj nepoznati muškarac. Mladi gradonačelnik ove navode nije demantovao ni nakon nekoliko mjeseci od objavljivanja snimka.Nakon što se zaprepaštena javnost smirila, Begić je izašao pred medije, prozvao najbliže saradnike, poput PDP-ovog kandidata za predsjednika Republike Srpske Jelenu Trivić i koalicione partnere. Nakon ovih navoda ušao je u lični obračun sa SDS-ovim Milanom Radovićem gdje se nisu birale riječi, pa su pale i prijetnje smrću.


Begić je trenutno nezaposlen. Kako je naveo, portal banjaluka24 koji je bio u njegovom vlasništvu je prodan. Očigledno nije imao izbora pa je lični projekat i jedan od glavnih oružja kojim se služio u borbi protiv političkih neistomišljenika "otišao na bubanj".


Begić je jedno prilikom naveo kako u imovinskom kartonu ima imovinu od ukupno 1.000 KM (automobil), kao i da nema baš nikakvih prihoda. Ipak, navodi da ima kredit od 10.000 KM. S obzirom da je Begić vratio odbornički mandat, nije zaposlen, prodao je portal i ima kredit. Otkud novac i ko ga finansira?


Kako saznajemo od izvora bliskih PDP-u, Begić je i dalje Stanivukovićev blizak saradnik koji je svoje resurse usmjerio ka promociji i podršci gradonačelniku za predstojeće izbore, jer on nije odustao od kandidature, na koju funkciju još nije zvanično poznato.