Gdje će Banjalučani dočekati Novu godinu?(Video)

Do najluđe noći u godini ostala su još tri dana. Pripreme se privode kraju. Neki su se odlučili za izlazak a neki ipak za kućnu varijantu sa prijateljima. Gosti iz drugih gradova i država već su se slili u Banjaluku.


„Iz Kneževa sam. Tu u kafiću smo.“

„Ja sam iz Turske. Sviđa mi se Banjaluka. Prije sam bio u Sarajevu. Bilo je sjajno i u Banjaluci je sve dobro.“


„Kod kuće. Sa prijateljima.“, kažu oni koje smo zatekli na ulicama Banjaluke.


Dobra muzika i hrana nezaobilazni su dio novogodišnje noći. A da sve bude kako treba probrinuli su se u ugostiteljskim objektima. Garantuju dobru zabavu.


Start je u dvadeset časova. Sa nama će nastupati beogradski tamburaši već prepoznatljivi u našem restoranu Kaldrma. Doček smo uveličali sa Milenom Ćeranić, takođe u našoj ponudi možete da očekujete švedski sto, piće dobrodošlice , piće ponoći“, rekao je Danilo Gavrilović, menadzer restorana “Kaldrma“.


„Zainteresovanost je ogromna ove godine, mjesta su već skoro popunjena, ostalo je zadnji blok nekih prodajnih karata da se proda, Ljudi stalno zovu, zadovoljni su“, kaže Sergej Milić, menadzer “Kafane”.


Turisti su već na vrijeme rezervisali svoj smještaj. To za ATV kažu iz Turističke organizacije grada.


„Mi za sada imamo negdje registrovanih preko dvije hiljade kreveta na području grada Banjaluka kada govorimo o kategoriji smještaja hotel i motel i naravno negdje oko možda hiljadu kreveta u kategoriji smještaja kuće za odmor, apartmani, sobe za iznajmljivanje. I svi ti smještani kapaciteti su većinom popunjeni pogotovu kada govorimo o privatnom smještaju koji je već popunjen nekoliko dana unazad. Može se još ponegdje pronaći koja soba u hotelima sa nekim većim brojem kreveta, odnosno kapacitetima“, rekao je Zoran Sanković, samostalni stručni saradnik u TOBL.


Oni koji odluče da novogodišnju noć provedu na otvorenom očekuje takođe zabavan program.


Njih će zabavljati regionalne zvijezde Petar Grašo i Neda Ukraden. A prvog dana nove godine uživaće u pjesmama Ane Bekute.


Izvor: ATV