top of page

Garaža na UKC-u neophodna: Okršaj majke djeteta s posebnim potrebama i taksiste zbog parkinga

Izgradnja garaže na UKC-u više je nego neophodna, kažu sugrađani, koji su ujedno i pacijenti. Posebno je potresna priča majke s djetetom s posebnim potrebama koja je imala neprijatnost prilikom traženja parkinga na Univerzitetskom kliničkom centru RS. Kako ona kaže, nakon što je sat vremena bezuspješno tražila parking i konačno kad je pomislila da ga je pronašla na njeno mjesto je "uletio" taksista uz obrazloženje da je on mjesto tražio pola sata.Majka djeteta s posebnim potrebama svoju muku podijelila je u Facebook grupi "MAME BANJA LUKA", a podršku su pružile i druge majke koje muku muče s parkingom u najvećoj zdravstvenoj ustanovi:


"Samo da se još jednom zahvalim vozaču taksija koji je uparkirao na mjesto na UKC-u koje sam sat vremena tražila i kad sam krenula da uparkiram u rikverc on prošao sa druge strane i napravio se budala. Ljudino, ti kažeš da tražiš pola sata parking, a ja sat vremena kružim da obavim pregled sa djetetom sa posebnim potrebama i meni nije teško uopšte", napisala je majka.


Da je ona ostala pribrana i svjesna situacije u kojoj se zatekla, taksisti je poručila:


"Živ i zdrav ti meni bio, iako sam žensko nema potreba da me tretiraš kao idiota jer ima nas žena koje isto tako znamo da vozimo. Eto žene, oprostite, ali imala sam potrebu da bar ovdje olakšam dušu".


Podršku majci pružile su i druge majke koje su rekle da istu muku muče i one kada odu na UKC, te da jako dugo traže parking i vrlo često isti i ne pronađu, te su dodale da bi garaža mnogo olakšala stvari i posjetu najvećoj zdravstvenoj ustanovi u koju niko ne ide što hoće već da se liječi.


bottom of page