Gajanin: Prepoznatljivost po saradnji sa privredom Srpske

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin izjavio je da je Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet važna visokoškolska ustanova koja je prepoznatljiva po svojoj saradnji sa privredom Republike Srpske."Veliki broj poslova i projekata Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet završava u saradnji sa kompanijama u javnom i privatnom sektoru Republike Srpske", rekao je Gajanin novinarima u Banjaluci, nakon svečane akademije povodom 25 godina uspješnog rada i razvoja ovog fakulteta.


Gajanin je istakao da Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet ima uspješnu međunarodnu saradnju i učestvuje u međunarodnim projektima i naučno-istraživačkoj djelatnosti.


Dekan Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Saša Čvoro rekao je novinarima da očekuje do početka iduće školske godine da ovaj fakultet preseli u novu zgradu u kampusu banjalučkog Univerziteta zajedno sa Šumarskim fakultetom.


On je naveo da je Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet promovisao 69 diplomiranih inženjera sa završenim prvim ciklusom studija i devet master inženjera sa završenim drugim ciklusom studija.


Rektor beogradskog Univerziteta Vladimir Đokić, koji je prisustvovao ovoj svečanosti, rekao je novinarima da Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet u Banjaluci prerastao u jednu značajnu respektabilnu ustanovu koja obrazuje značajne kadrove iz oblasti arhitekture i građevinskog inženjerstva u Republici Srpskoj.


"Ova visokoškolska ustanova time doprinosi razvoju akademske zajednice i Republike Srpske u cijelini", istakao je Đokić.


On je rekao da beogradski i banjalučki univerziteti imaju dobru saradnju koja se može još više unaprijediti.