Filipinka se porodila na UKC-u Srpske “Veliko, veliko hvala UKC-u Srpske”


Na Univerzitetsko kliničkom centru odigrala se prava mala priča sa TV ekrana. Filipinka Ivy Moňiza Sibinčić juče se porodila na UKC-u Srpske nakon teške i rizične trudnoće. Ajvi se zahvalila doktorima i cjelokupnom osoblju koji su pratili njenu trudnoću i na svijet donijeli zdravog dječaka Gabrijela.“USPJELI SMO! Slava Gospodu, konačno je tu! Zaista mu je suđeno da bude ovde! Bilo je to najtežih devet meseci u mom životu, ali on je vrijedan svake sekunde koju sam doživjela. Pozdravljamo naš treći i možda poslednji snop radosti, GABRIJELA SIBINČIĆA! Rođen 18.04.2022 (tačno 40 nedelja) u 12:40, težak 3.150 grama i dugačak 50 cm normalnim porodom!


Veliko hvala mom doktoru dr Slobodanu Grahovcu na bezbijednom porođaju moje bebe. Zaista izuzetan doktor! Tako sam blagoslovljena što me vodi najbolji doktor u zemlji! Takođe, hvala dr Branki Čanćarević-Đajić i cijelom osoblju Perinatologije što su se lijepo brinuli o meni dok čekam bebu. Dr Jovici Iviću na stručnoj njezi kada sam mnogo puta primljena. Uključujući odeljenje oftalmologije, ORL, hematologiju, reumatologiju, neurologiju, endokrinologiju, infektologiju i tim za magnetnu rezonancu. Svi su dali sve od sebe da mi pomognu u mojoj visokorizičnoj trudnoći i svim drugim komplikacijama. Mojoj dr Branki Vukmanović za vođenje moje tri trudnoće i za majčinsku njegu. Na kraju, svom medicinskom osoblju UKC RS koje je pomoglo porođaju naše bebe, veliko hvala na izvanrednoj brizi i što su rođenje moje bebe učinili izuzetnim iskustvom. Kakvo je to putovanje bilo! Gledajući unazad sa zahvalnim srcem. Ova trudnoća je bila zaista teška i nikada ne bih uspjela bez svih vas. Veliko veliko hvala, UKC RS!! Univerzitetski Klinički centar Republike Srpske ❤


Sinu smo dali ime „Gabrijel“ po njegovom pra-pradedi „Gavro“. Bio je veliki čovek. On je glavni poglavar porodice Sibinčić. U hrišćanskoj teologiji „Gavrijel“ znači Bog je moja snaga, Božiji čovek, heroj Božiji, Arhanđel i Božiji poslanik.


Svemogući Bože, hvala ti na sigurnom i brzom porodu. Zahvalni smo za ovog zdravog dječaka kojim ste nas blagoslovili. Neka naš sin Gabrijel bude blagoslov i blago svijeta. Amin.


Mnogo te volimo, Gabrijele naš! Velika velika ljubav tate Slavena, mame Ajvi, starije sestre Sofije i stare sestre Natalije”, napisala je Ivy Moňiza Sibinčić na svom Fejsbuk profilu.Ovo nije jedini slučaj gdje su se pacijenti javno zahvalili ljekarima i osoblju UKC-a na stručnosti i odgovornom radu.