top of page

Festival nauke u Banjaluci 18. i 19. maja

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske organizovaće 18. i 19. maja u Banjaluci 10. Festival nauke.


Na Festivalu će biti prikazano više od 150 eksperimenata i prezentacija, više od 30 izlagača, 32 projekcije planetarijuma i šest projekcija naučno-popularne predstave za djecu, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Festival nauke biće održan u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel kada je riječ o eksperimentima i prezentacijama, te na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, gdje će biti smješten planetarijum i akvarijum, terarijum i prikazane projekcije predstave "Sunčev sistem na velikom odmoru“.


Vrata Kamene kuće na Kastelu i Prirodno-matematičkog fakulteta biće otvorena tokom dvodnevne smotre naučno-popularnih sadržaja od 10.00 do 19.00 časova, dok su posjete terarijumu i akvarijumu od 10.00 do 16.00 časova.


Popularizacija nauke i njeno predstavljanje na što zanimljiviji način interesantan predškolarcima, osnovcima i srednjoškolcima, ali i ostalim posjetiocima, cilj je i ovog festivala nauke, naveli su iz Ministarstva.


Ulazak na Festival je besplatan.

bottom of page