"Faktor": Radović sprema puč u SDS-u, Šarović ide u prošlost?

Milan Radović je u SDS doveden da smijeni Mirka Šarovića sa pozicije predsjednika stranke i da u Republici Srpskoj na vlast dođe bankarski i građevinski lobi, te da on mora po cijenu života da ostvari njihove ciljeve, rekao je za "Faktor" izvor iz SDS-a."Očigledno je da on nema vremena da se bavi Gradskim odborom i da sve obaveze prebacuje na Aleksandra Petkovića, kojem je već zaposlio suprugu u Vodovod a.d. Banjaluka, te da mu i nije cilj da uvede red u Odbor koji ima značajan kapacitet", navodi isti izvor, dodajući da su sve češće primjedbe na Radovićevo ponašanje.


Prema riječima izvora iz SDS-a, Radović se na sastancima ponaša kao da je on osnovao SDS.


"Dijeli savjete, ne prihvata bilo kakvu raspravu o njegovim dometima i dostignućima, a sve to prečesto radi pred Mirkom Šarovićem, koji nema namjeru da bahato ponašanje pridošlice dugo toleriše", kaže izvor iz SDS-a i dodaje da je i Šaroviću jasno da Radović nema kapacitet kao što je to njemu predstavljeno.


Isti izvor navodi da su Šarovića na Radovićevo ponašanje upozorili odbori iz Teslića, Prijedora i Doboja, upravo oni u kojima je trebalo da "sredi stanje".


U tekstu objavljenom u "Faktoru" ističe se da su izbor Mirka Šarovića za predsjednika najveće opozicione stranke u Republici Srpskoj pratile brojne nelogičnosti, jer su zagriženi članovi smatrali da je on predstavnik "krupnog kapitala" u politici.


"Baveći se trgovinom mesa u Turskoj, zatim izgradnjom zgrada u Srbiji, predsjednik SDS-a u svoje redove primio je osobu koja će ga, zbog ličnih interesa, otjerati u političku penziju. Milan Radović je krenuo u konsolidaciju SDS-a u izbornim jedinicama jedan, dva i tri na taj način da će završni miting organizovati ne nekoj egzotičnoj destinaciji. Moguće da će to biti Opatija, Budva ili egzotični Dubai jer tu uglavnom donosi odluke", komentarišu pojedini članovi banjalučkog SDS-a "pojačanu aktivnost" nametnutog zamjenika predsjednika SDS-a.


Stari članovi SDS-a navode da "Radović nije po aktima stranke izabran na tu poziciju, a s obzirom na ponašanje, njegova uloga je da stranku, ili ono što je od nje ostalo, razvali iznutra".