top of page

Evo ko je dočekao žednog građanina u Gradskoj upravi? Protesti se spremaju, a Vodovod ignoriše krizu

U banjalučkim Mjesnim zajednicama građani su žedni, dok se situacija sve više pogoršava. Redukcije vode dovode do eskalacije nezadovoljstva, a posebno teško stanje vlada u Donjim Kolima, gdje mještani nemaju ni kapi vode za piće.Nakon neuspjelog sastanka u Vodovodu s direktorom Dudukovićem, predsjednik Mjesne zajednice Donja Kola, Srđan Ćutković, odlučio je posjetiti Gradsku upravu kako bi razgovarao sa gradonačelnikom Stanivukovićem o ovom hitnom problemu. Međutim, Ćutković je saznao da je gradonačelnik već peti put ove godine na godišnjem odmoru, ostavljajući građane da se bore s nedostatkom vode.


Na radnom mjestu u Gradskoj upravi bio je Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine Grada Banja Luka, koji je saslušao probleme mještana Donjih Kola. Iako je Ninković pokazao razumijevanje, bio je nemoćan da riješi ovu situaciju. Odgovornost leži na gradskoj administraciji, ali izgleda da su oni pasivni i neodgovorni.


U ovom trenutku nije jasno ko snosi odgovornost za krizu u vodosnabdijevanju.


Stanivukovića, dok je na odmoru, zamjenjuje gradski menadžer koji nije mogao pružiti odgovore na ključna pitanja, poput datuma završetka projekta vodosnabdijevanja i puštanja vode u Donjim Kolima. Građani su očajni jer nemaju jasne informacije o tome kada će napokon imati pristup pitkoj vodi i mogućnost da se osvježe i okupaju.
Dok se gradonačelnik opušta na svojoj jahti, građani se bore s nedostatkom vode. Situacija je postala nepodnošljiva i pripremaju se protesti.


bottom of page