top of page

Evo ko će u novu Vladu Srpske

Ko će ući u novu Vlade Republike Srpske nakon što je mandatar za sastav Vlade Radovan Višković obavio konsultacije sa predstavnicima političkih partija, ekskluzivno saznaje ATV.Prema saznanjima ATV-a, na čelu Ministarstva finansija ostaje Zora Vidović (SNSD) , a svoju poziciju u Ministastvu energetike i rudarstva zadržava Petar Đokić (SP). Na čelu Ministarstva zdravstva i socijalne zaštite ostaje Alen Šeranić (SNSD), dok Ministarstvo uprave i lokalne samouprave zadržava Senka Jujić (NPS), te Zlatan Klokić (SNSD) zadržava poziciju ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju.


Ministastvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u novom sazivu dobija Siniša Karan (SNSD), dok će Ministartsvo rada i boračke zaštite pripasti Dragoslavu Kabiću (SNSD).


Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede preuzima Savo Minić (SNSD), a Željko Budimir (SNSD) dolazi na čelo Ministartsva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.


Nedeljko Čubrilović (DEMOS) preuzima Ministarstvo saobraćaja i veza, dok Ministarstvo privrede i preduzetništva preuzima Diko Cvjetinović (NPS).


Ministarstvo pravde preuzima Miloš Bukejlović (SNSD), a Ministarstvo prosvjete i kulture preuzima Željka Stojčić (SNSD), Ministasrtvo trgovine i turizma vodiće Sevlid Hurtić (Pokret za državu).


Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Ministarstvo porodice omladine i sporta pripašće Ujedinjenoj Srpskoj i Socijalističkoj partiji a na tim pozicijama moraju se naći ministri iz reda Hrvata i Bošnjaka.Comments


bottom of page