top of page

Evo kakvo nas vrijeme danas očekuje

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas se očekuje suvo, ali hladno vrijeme, uz smanjenje oblačnosti i više sunčanih perioda.


Jutro će biti oblačno i uglavnom suvo, na planinama i ponegdje na istoku slab snijeg. Na jugu i na planinama vjetrovito, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od minus dva do četiri, na jugu do sedam, u višim predjelima od minus pet stepeni.

Duvaće slab do umjeren vjetar severnih smerova, na jugu umeren do jak.

Slab snijeg jutros pada u centralnim i istočnim područjima, kao i na sjeveru Hercegovine, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus 13, Han Pijesak minus sedam, Čemerno minus šest, Kalinovik, Sokolac i Ivan-sedlo minus pet, Gacko minus tri, Mrkonjić Grad, Srebrenica i Sarajevo minus dva, Rudo i Tuzla minus jedan, Banjaluka, Gradiška, Doboj, Novi Grad, Prijedor, Srbac, Jajce, Livno i Sanski Most nula, Bijeljina, Ribnik, Bihać, Bugojno, Drvar, Gradačac i Zenica jedan, Bileća dva, Trebinje i Mostar pet i Neum sedam stepeni Celzijusovih.

Najviše snijega napadalo je na Han Pijesku, jutros je izmjerena visina od 30 centimetara, zatim na Čemernu 17, u Kalinoviku 15, na Sokocu 12, u Srebrenici osam, u Rudom sedam, u Mrkonjić Gradu pet, u Gacku tri i u Šipovu jedan centimetar.

bottom of page