top of page

Evo šta piše u krivičnoj prijavi: Stanivuković zloupotrijebio položaj i bavio se podmićivanjem

Svježa informacija stigla je do ATV-a, a odnosi se na krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića, za zloupotrebu položaja, podmićivanje i odavanje službene tajne.Prijava je podnesena na osnovu tvrdnji bivšeg člana PDP-a, Nikole Novakovića, koji je naveo da posjeduje čvrste dokaze o zloupotrebama koje su dovele do nezakonitih radnji u vrijeme pandemije COVID-19.


Gradonačelnik je iskoristio svoj položaj i uticaj kako bi političkoj stranci PDP na nezakonit način pribavio korist u vidu glasova birača na opštim izborima u BiH u oktobru 2022. godine.


"Iskorištavajući svoj službeni položaj i koristeći stvarni službeni i društveni uticaj kao Gradonačelnik grada Banjaluka i visoki funkcioner političke stranke PDP, posredovao i naredio da se izvrši službena radnja koja se ne bi smjela izvršiti, a sve sa namjerom da se političkoj stranci PDP na nezakonit način pribavi korist u vidu glasova birača na opštima izborima u BiH u Oktobru 2022. godine", piše u krivičnoj prijavi.


Novaković je isti dan nakon što je tužiocu rekao šta je imao, podnio zahtjev za isčlanjenje iz PDP-a. Tvrdi da posjeduje čvrte materijalne dokaze za teška krivična djela Draška Stanivukovića i njegovih saradnika."Protokom vremena vidio sam određene sumnjive aktivnosti da je to u stvari čovjek koji je spreman na sve. O određenim stvarima kojima sam ja svjedočio sam upravo iznio tužiocu i na tužilaštvu je dalje u proceduru da radi i postupa i ja detaljnije ništa ne bih govorio zbog interesa istrage", kaže Nikola Novaković, bivši član PDP-a.


Lider Banjalučkog PDP-a nije dao komentar na ovaj slučaj, dok Novaković tvrdi da će, ako Tužilaštvo ne bude radilo svoj posao, objelodaniti dokaze.


Podsjećamo, Stanivuković je u oktobru prošle godine, pred opšte izbore, sa saradnicima iz Gradske uprave iznio arhivu sa podacima zaraženih od Kovida 19, kojima je Uprava izdala Rješenje o izolaciji i odnio je u prostorije koje koriste članovi Gradskog odbora PDP-a te pozivao ljude da glasaju za PDP. To pokazuje i video snimak koji se tada pojavio u javnosti.

STRAVIČNO Stanivuković za prikupljanje glasova koristi podatke onih koji su bili u izolaciji! VIDEO

bottom of page