top of page

Evo šta je ogorčeni Banjalučanin iz Derviša poručio Drašku Stanivukoviću

U posljednja dva dana se opako zakuvalo zbog, kako mještani tvrde spore, izgradnje mostića na Širokoj rijeci u naselju Derviši. Mještani ovog kraja su danas održali proteste, a juče su se, iako je bila kišna subota, na gradištu iznebuha pojavili radnici, a potom i gradonačelnik.
“Eto prođe sunčani oktobar, idealan za gradnju, a radnici i građevinske mašine su se rijetko pojavljivali na gradilištu mosta. Ali, čim smo najavili proteste, istjerali su ljude na kišu”, kaže Igor Vidović, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo 1.


Vidović je, kao i mnoge njegove komšije, kivan na gradsku vlast zbog nerazumno dugog roka za izgradnju mostića, koji se nalazi na staroj Gradiškoj cesti, ulici koja je žila kucavica ovog dijela Banjaluke, a mještanima Derviša, Zalužana, Kuljana i Barlovaca takoreći jedina veza sa centrom grada.


Mještani su održali protest i zbog saobraćajnog kolapsa, koji je na zaobilaznici preko Široke rijeke svakodnevna pojava, u posljednja četiri mjeseca, koliko traje gradnja mosta.


Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je mještanima poručio da najavljene proteste doživljava kao “čin njihove zahvalnosti i divljenja” za sve što je aktuelna gradska vlast uradila za njih.


To je dodatno razljutilo mještane, pogotovo one koji su “upratili” da je gradonačelnik posjetio i sportske terene kod „K4“, u čiju je obnovu uloženo 200.000 KM gradskog novca.


Igor Vidović kaže da nema ništa protiv teniskih terena, ali se pita koliko je desetina miliona para, koje su obezbijedili građani, uloženo u Nacionalni teniski centar, a potom i u terene kod Studentskog doma.


“To najbolje govori o odnosu lokalne vlasti prema građaniam s periferije. Eto, u centru ima para i za teniske terene, a na samo nekoliko kilometara od Trga Krajine mnogi nemaju ni pristojnog puta do kuće”, kaže Igor Vidović.


Stanivuković je juče obećao da će most biti završen prije roka i biti pušten u saobraćaj početkom decembra.

bottom of page