top of page

Edukacija za studente i ljekare iz kardiopulmonalne reanimacije djece


U Urgentnom centru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci u toku je edukacija iz kardiopulmonalne reanimacije djece koja će doprinijeti unapređenju kvaliteta zdravstvene njege i poboljšanju ishoda liječenja životno ugroženih pacijenta, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.Edukacija za studente Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, zaposlene u Urgentnom centru i na Klinici za dječije bolest, organizuju gosti iz Resuscitacionog saveta Srbije.


- Obuka iz mjera kardiopulmonalne reanimacije je standard za sve zdravstvene radnike, a naročito one koji se u svom svakodnevnom radu susreću sa hitnim pacijentima. Na ovaj način se unapređuje kvalitet zdravstvene njege i poboljšava ishod liječenja životno ugroženih pacijenta - naveli su gosti našeg Јutarnjeg programa Zlatko Fišer, generalni sekretar Resuscitacionog saveta Srbije i Slavica Zeljković, načelnica Urgentnog centra UKC Srpske.


Fišer izrazio je zadovoljstvo što je u UKC-u Republike Srpske kao edukator.


- Dobro je kada imate dobru ustanovu, a još bolje kada imate osobu na čelu ustanove koja ima viziju kako voditi ustanovu kao što je UKC Republike Srpske. Došli smo na poziv Urgentnog centra da im pomognemo u realizaciji njihovih planova - rekao je Fišer.


Zeljkovićeva je izrazila zadovoljstvo što je, zahvaljujući podršci rukovodstva UKC-a Srpske, više od dvije godine ova zdravstvena ustanova istrajna u tome da primijeni svjetske standarde u zbrinjavanju najugroženijih pacijenata.


- Ovo je jedan u nizu seminara u našoj ustanovi. On se razlikuje po tome što se bavi najosjetljivijom populacijom - djecom, rekla je Zeljkovićeva.

bottom of page