top of page

Dvojica uhapšena u Laktašima: Jedan osumnjičen za tjelesne povrede, drugi vrijeđao policajce

A.V. iz Laktaša uhapšen je u subotu na području ovog grada zbog sumnje da je udario u glavu jednu ososbu, a naknadno je utvrđeno da je bio pijan. Osim navedenog, uahpšen je i S.P. koje je vrijeđalo i ometalo policajce prilikom vršenja uviđaja, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.


foto: ATV


A.V. iz Laktaša uhapšen je u subotu na području ovog grada zbog sumnje da je udario u glavu jednu osobu, a naknadno je utvrđeno da je bio pijan. Osim navedenog, uhapšen je i S.P. koje je vrijeđalo i ometalo policajce prilikom vršenja uviđaja, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.


Sve se dešavalo ispred jednog ugostiteljskog objekta u Laktašima, kada je oko 22,15 časova, policiji prijavljeno se ispred lokala nalazi lice sa vidim povredama u predjelu glave. Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom-kliničkom centru Republike Srpske.


„Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, 17. decembra lišili su slobode lice inicijala A.V. iz Laktaša, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo tjelesna povreda, a lice S.P. iz Laktaša zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru“, naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.


Preduzimanjem mjera i radnji policijski službenici su utvrdili da se lice A.V. može dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela, te je uhapšeno i podvrnuto ispitivanju na prisustvo alkohola, te je utvrđeno prisustvo od 2,02 g/kg alkohola u organizmu.


„Tokom vršenja uviđaja na licu mjesta, lice S.P. je vrijeđalo i ometalo policijske službenike, te se oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika, nakon čega je lišeno slobode. Navedeno lice je podvrnuto ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 2,18 g/kg alkohola u organizmu“, saopštili su iz banjalučke policije.


U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv lica A.V. biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a protiv lica S.P. slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

bottom of page