top of page

Dvije ulice u banjalučkom Pobrđu zaboravljene: Mještani se neprestano žale Gradskoj upravi (FOTO)

Mještani banjalučkog naselja Pobrđe kažu da je Ulica Anke Drakulić, a u kojoj žive potpuno uništena. Dodaju da je dodatni problem i to što je ulica bezbroj puta prekopana zbog radova na vodovodnoj i Mtel mreži.Ništa bolja situacija nije ni u Ulici Ljubice Gerovac, koja se nalazi odmah iznad, pa se ovdašnji stanovnici, kako kažu, neprestano žale Gradskoj upravi. Zasad – bezuspješno.


,,Moguće da u početku nije bio dobro pripremljen teren za asfaltiranje, pa čim padne kiša i otopi se snijeg, voda se skuplja pri vrhu ulice i ulazi pod asfalt i samim tim ga potkopava. Tako smo imali nekoliko slučajeva da se iskrive feluge ili probiju gume na automobilima. Imali smo ogromnu rupu, pa smo je obilježili zbog bezbjednosti. Na kraju je komšija ,,zakrpio” običnim betonom”, objašnjava Nikola za BL portal i napominje da se radi o ulicama koje su od centra Banjaluke udaljene svega 15 minuta hoda.


BL portal se povodom problema stanovnika u ove dvije ulice Gradskoj upravi obraćao i ranije i to u nekoliko navrata, ali odgovor je stigao tek danas. U njemu – ništa konkretno.


,,Sva oštećenja će biti sanirana kroz tekuće redovno održavanje asfaltnih gradskih saobraćajnica, a sve u skladu sa raspoloživim sredstvima”, poručuju iz Gradske uprave Banjaluka za BL portal.
Ipak, u neformalnom razgovoru sa novinarom BL portala, iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj su tokom rekonstrukcije glavne ulice rekli da nakon toga počinje rekonstrukcija ulica Anke Drakulić i Ljubice Gerovac.


Rekonstrukcija glavne saobraćajnice u Banjaluci završena je početkom jula prošle godine, a stanovnici na Pobrđu još nisu ugledali ni mašine, a kamoli novi asfalt.

bottom of page