top of page

Nezakonit rad u Gradskoj upravi traje dvije i po godine: Policija preuzima istragu

U Gradskoj upravi Banjaluka već dvije i po godine nema načelnika odjeljenja, a osobe koje trenutno obavljaju te dužnosti su nelegitimne.Poručio je ovo predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković i otvoreno kritikovao gradonačelnika Draška Stanivukovića. Ninković naglašava da osobe koje su predlagale materijale za sjednicu ne rade po zakonu te zahtijeva hitno imenovanje načelnika.


Ninković ističe da je gradonačelnik već duže vrijeme propustio imenovati načelnike odjeljenja, što je u suprotnosti sa zakonom. Ninković je naglasio da ovakvo kršenje zakona traje već dvije i po godine, te da je vrijeme da se tome stane na kraj.


“Neka već danas predloži tri načelnika. Neću trpjeti ovakve stvari, sve je nakaradno. Ljudi koji su savjetnici ne mogu po zakonu da utiču na rad skupštine”, rekao je on i poručio da je to razlog zašto nije održana redovna sjednica gradske skupštine.


Odavno je prisutan nezakonit rad u Gradskoj upravi, a kako nezvanično saznajemo policija će preuzeti istragu.


Oglasio se i predsjednik banjalučkog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić koji je rekao da je apsurdno da savjetnica gradonačelnika Banjaluke obavlja poslove Odjeljenja za finansije i da je to kriminal.


“Imamo ozbiljnog predsjednika Skupštine Grada koji je sve to uvidio i želi da radi se po zakonu”, ističe Đajić i dodaje da uskoro očekuje sastanak sa Stanivukovićem.


Podsjećamo, Gradska uprava Banjaluka već dvije i po godine funkcioniše bez imenovih načelnika odjeljenja. Od dolaska nove vlasti u Banjaluvi odjeljenjima rukovode potpisnici. Odbornici u Skupštini Grada i dalje ne znaju ko je odgovoran za rad kojeg odjeljenja niti od koga da traže informacije u toku skupštinskog zasjedanja. Odjeljenjima će i dalje do izbora načelnika upravljati potpisnici koje imenuje Stanivuković.
bottom of page