top of page

Dva dana traje mogućnost žalbe na odluku CIK-a o spornom listiću

Na današnju odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH kojom je ponovo priznala sporni glasački listić iz Republike Srpske za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, postoji mogućnost žalbe u roku od dva dana od dana prijema odluke."Dodelu mandata u Dom naroda Pralamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske CIK BiH izvršiće nakon pravosnažnosti naprijed navedene odluke na koju se može izjaviti žalba Apelacionom odjeljenju Suda BiH putem CIK-a BiH u roku od dva dana od dana prijema odluke", saopšteno je iz CIK-a BiH.


CIK je danas u ponovljenom postupku donio odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske.


Prema usvojenoj odluci, kandidatska lista predlagača Denisa Šulića nije osvojila nijedan glas, kandidatska lista predlagača Ranke Perić Romić osvojila je 12 glasova, a kandidatska lista PDP-a osvojila je 12 glasova.


Kandidatska lista predlagača Milana Radovića osvojila je 16 glasova, lista predlagača Anje Ljubojević osvojila je 13 glasova, predlagača Igora Žunića 14 glasova, predlagača Saše Grbića osvojila je dva glasa i kandidatska lista predlagača Mladena Ilića osvojila je 14 glasova, precizirali su iz CIK-a.


CIK je rezultate posrednih izbora za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske utvrdio na drugoj današnjoj sjednici prostom većinom. Na današnjoj prvoj sjednici odluka nije mogla biti donesena jer, da bi bila validna, neophodno je bilo da je podrže dvije trećine članova ove institucije.


CIK je ovu odluku usvojio uprkos tome što je Sud BiH donio rješenje u kojem je naveo da CIK to nije mogao da uradi.

bottom of page