top of page

Duraković: Nisam potpredsjednik Bošnjaka već građana Srpske

Nisam potpredsjednik Bošnjaka nego građana Republike Srpske, rekao je novoizabrani potpredsjednik Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda, Ćamil Duraković u emisiji Telering. Važno je napomenuti i da se Duraković prilikom zakletve u Narodnoj skupštini Republike Srpske poklonio zastavi Srpske, dok poslanici opozicije nisu ni prisustvovali polaganju zakletve predsjednika Republike Srpske.Duraković kaže da će njegov rad biti usklađen sa Ustavom BiH i usmjeren isključivo u korist građana Republike Srpske.


Kao bivši aktivista SDA, Duraković je naglasio da se neće osjećati ugroženo ako vlast na bh. nivou formiraju SNSD, HDZ i SDA.


- Ako je oni naprave ja želim da sarađujem sa svima. Mene su birali građani. Ako je nekome bitnije da mu stranka bude saradnik, a ne neko koga su birali ljudi onda je to njegova odluka. Јa ne vidim problem sa SDA ni sa ostalima. Ali mi nije strano ni da pružim ruku Miloradu Dodiku, da razgovaramo o onome što je interes svih građana. Mom narodu ako će biti bolje, ja ću gutati tu knedlu i gorak ukus i nema veze ako me košta, ali ako će mojim građanima biti bolje - naveo je Duraković.bottom of page