Dugogodišnji direktor ,,Autoprevoza'' dao otkaz

Dugogodišnji generalni direktor ,,Autoprevoza'', Dejan Mijić, napušta ovo preduzeće zbog nepromišljenih poteza gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića. Mnoga banjalučka preduzeća od kojih zavisi svakodnevno funkcionisanje građana, u posljednje dvije godine ugrožena su zbog neadekvatnog rada Gradske uprave.

Mijić je u telefonskom razgovoru potvrdio da je dao neopozivu ostavku na funkciju direktora „Autoprevoza“.


Obrazložio je, sa jedne strane ličnim razlozima, ali i „različitim pogledima na razvoj preduzeća sa drugim dijelom uprave“.


„Ovo je dosta težak period kada akcionari i vlasnici smatraju da treba da se bave nečim drugim, da je ovo sve preskup i neprofitabilan posao, tako da u tim nekim stvarima se ne slažemo. Ostaću još par mjeseci na čelu Autoprevoza GS, dijela firme koji je zadužen za gradski i prigradski prevoz u Banjaluci, dok se ne nađe odgovarajuća zamjena. Nadam se da će „Autoprevoz” nastaviti raditi uspješno i kada odem, jer je godinama unazad stvorena stabilna osnova sa vlastitom auto-bazom“ kazao je Mijić.


Jedan od suvlasnika „Autoprevoza“ Sladomir Đurić je rekao da će preduzeće nastaviti da funkcioniše i pored promjene u upravi. Kaže da je ostavka bila najavljena i da ne predstavlja iznenađenje.


„To su uobičajene stvari, dugo je on na toj poziciji možda je došlo do zasićenja, ali između nas nema nikakvih problema. On i dalje ostaje na čelu Autoprevoza GS, ali ako želi da ode naći ćemo zamjenu. Pa premijer podnese ostavku, pa mu se nađe zamjena“, kazao je Đurić.


Kada je u pitanju budućnost „Autoprevoza“ Đurić je kazao da razmišljaju o daljem razvoja firme.


„Moramo uzeti u obzir tešku situaciju u kojoj se nalazimo zbog problema sa gorivom i sa vozačima, ali ništa nije odlučeno. Moramo vidjeti kako dalje da se razvijamo i da radimo“, zaključio je on.


Postavlja se pitanje, da li će gradonačelnik Draško Stanivuković posegnuti da zaposli nekog svog drugara i tim potezom usmjeriti još jedno preduzeće u ambis?!