top of page

Dugogodišnji direktor ,,Autoprevoza'' dao otkaz

Dugogodišnji generalni direktor ,,Autoprevoza'', Dejan Mijić, napušta ovo preduzeće zbog nepromišljenih poteza gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića. Mnoga banjalučka preduzeća od kojih zavisi svakodnevno funkcionisanje građana, u posljednje dvije godine ugrožena su zbog neadekvatnog rada Gradske uprave.

Mijić je u telefonskom razgovoru potvrdio da je dao neopozivu ostavku na funkciju direktora „Autoprevoza“.


Obrazložio je, sa jedne strane ličnim razlozima, ali i „različitim pogledima na razvoj preduzeća sa drugim dijelom uprave“.


„Ovo je dosta težak period kada akcionari i vlasnici smatraju da treba da se bave nečim drugim, da je ovo sve preskup i neprofitabilan posao, tako da u tim nekim stvarima se ne slažemo. Ostaću još par mjeseci na čelu Autoprevoza GS, dijela firme koji je zadužen za gradski i prigradski prevoz u Banjaluci, dok se ne nađe odgovarajuća zamjena. Nadam se da će „Autoprevoz” nastaviti raditi uspješno i kada odem, jer je godinama unazad stvorena stabilna osnova sa vlastitom auto-bazom“ kazao je Mijić.


Jedan od suvlasnika „Autoprevoza“ Sladomir Đurić je rekao da će preduzeće nastaviti da funkcioniše i pored promjene u upravi. Kaže da je ostavka bila najavljena i da ne predstavlja iznenađenje.


„To su uobičajene stvari, dugo je on na toj poziciji možda je došlo do zasićenja, ali između nas nema nikakvih problema. On i dalje ostaje na čelu Autoprevoza GS, ali ako želi da ode naći ćemo zamjenu. Pa premijer podnese ostavku, pa mu se nađe zamjena“, kazao je Đurić.


Kada je u pitanju budućnost „Autoprevoza“ Đurić je kazao da razmišljaju o daljem razvoja firme.


„Moramo uzeti u obzir tešku situaciju u kojoj se nalazimo zbog problema sa gorivom i sa vozačima, ali ništa nije odlučeno. Moramo vidjeti kako dalje da se razvijamo i da radimo“, zaključio je on.


Postavlja se pitanje, da li će gradonačelnik Draško Stanivuković posegnuti da zaposli nekog svog drugara i tim potezom usmjeriti još jedno preduzeće u ambis?!

bottom of page