top of page

Dudukoviću, sjedi 1: „Racionalno trošili“ pa zapali u dugovanja


Direktoru banjalučkog Vodovoda Predragu Dudukoviću matematika izgleda nije jača strana. Naime, rukovodilac ovog gradskog preduzeća do juče je tvrdio kako je Vodovod na rubu bankrota, da se naplate za mjerno mjesto hitno moraju vratiti kako ne bi došlo do finansijskog kraha, a danas Duduković tvrdi kako je uspio uštediti novac. Kako?


Podsjećamo, banjalučki vodovod je u prva tri mjeseca ove godine poslovao je s gubitkom većim od 600.000 KM, što je pola miliona više nego u istom periodu prošle godine.


Nakon što je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke najavio besplatne priključke za vodovodnu i kanalizacionu mrežu svim građanima mnogi su se zapitali ko će snositi te troškove, ako ne Banjalučani.


„Otkud sredstva? Pa samo transparentno i racionalno trošenje. Iz tog dijela mi sebi možemo omogućiti da građanima izađemo u susret. To treba posmatrati na taj način. Mi tako vraćamo jedan dio sredstava nazad i tako bi trebalo mislim biti na svim nivoima. To su sredstva građana koja ostvaruju kroz poreze i doprinose i sa svim ostalim sa čim se puni budžet“, rekao je Duduković.


Prema njegovoj izjavi, ipak na kraju građani plaćaju... Ukoliko se troškovi priključaka plaćaju iz budžeta kroz njihove poreze i doprinose, to je i dalje novac građana ili je to novac gradonačelnika?


S obzirom da Stanivuković novac iz gradske kase vadi kao iz sopstvenog džepa, ovaj potez ne čudi, pa tako više sredstva u budžetu grada nisu od građana već Stanivukovićeva kasa iz koje on uzima novac i određuje koga će da "počasti".


bottom of page