top of page

Dušan Lajović šampion Srpska opena

Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je Srpska open, nakon što je u tri seta bio bolji od Rusa Andreja Rubljova.Finale, koje je bilo šlag na tortu sjajnog turnira, obilježila je lavovska borba dvojice tenisera i mnoštvo atraktivnih poteza.


Sve je sjajno bilo za Ducija u prvom setu. Smirena igra, kakva ga je krasila i protiv Novaka Đokovića, donijela mu je brejk u četvrtom gemu. Ispostavilo se da je on dovoljan za prednost u setovima.


Drugi set nije najbolje počeo za Srbina. Andrej odmah u drugom gemu oduzima servis protivniku, a potom potvrđuje brejk i dolazi do visokih 3:0.


Međutim, Lajović se ne predaje i vraća brejk u petom gemu, nakon slijedi gladijatorska bitka za svaki poen u svakom narednom gemu.


Kao pobjednik je izašao Rus, koji u 10. gemu dolazi do novog brejka, a samim tim i izjednačenja u setovima.


Na početku trećeg seta sigurna igra obojice. Ipak, u trećem gemu Lajović na oduševljenje banjalučke publike dolazi do brejka, koji odmah potom potvrđuje iako je Rubljov imao priliku da mu oduzme servis.


Već u narednom gemu Lajović dolazi do novog brejka i sjajne šanse da osvoji titulu. Spasio je Rubljov dvije brejk lopte, ali treću nije uspio te Duci dolazi do visoke prednosti od 4:1.


Nastavio je i dalje Lajović da igra svoju igru i doveo Rubljova u situaciju da servira za ostanak u meču. Uz dosta muke ruski teniser uspijeva da ostane u meču, a potom zadaje ogromne probleme Lajoviću na njegov servis a potom i pravi brejk. Pad Dušana Lajovića nastavio se i u narednom gemu, što Rus koristi i dodatno smanjuje.


Velika borba i u narednom gemu, uslijedila je velika igra živaca. Rubljov je uspio da spasi dvije meč lopšte, ali je Duci iskoristio treću i došao do druge titule u karijeri.

bottom of page