top of page

„Drži vodu dok majstori odu“ - Poplavljen novi vrtić u Vrbanji

Vrtić u Vrbanji još nije ni otvoren a već poplavljen


Draško Stanivuković prethodni dan obišao je nedovršeni vrtić u banjalučkom naselju Vrbanja prilikom čega je pompezno istakao kako su mališani dobili mjesto za druženje, obrazovanje i bezbrižno djetinjstvo da bi danas pomenuti vrtić bio poplavljen.



Stanivukovićeve predizborne ideje da se okiti nedovršenim projektima tik pred nadolazeće izbore doživjele su brodolom. Vrtić je poplavljen, a mališani će očigledno morati čekati duže nego što je planirano s obzirom da će se prethodno morati sanirati novonastala šteta pa dovršiti započeto.


Početak radova, prije pune tri godine, vrata vrtića u Vrbanji još zaključana za mališane, ali ne i za gradske zvaničnike. Mještani postavljaju pitanje, zašto se aktuelna gradska administracija sjetila da obilazi radove i u kojem je svojstvu gradonačelnik Draško Stanivuković pristigao u njihovu mjesnu zajednicu prethodnog dana.


Ni vrtić, ni osnovna škola koja se nalazi pored i u koju ide oko 500 školaraca nemaju riješenu kanalizacionu mrežu. Mještani i za ovo krive gradsku vlast.



Radovi na vrtiću "Zvončica" kaže gradonačelnik su završeni, ali mještani tvrde da je realna situacija daleko od idealne. Iako, u najavi pristigloj medijima Stanivuković je pozvao da se isprati obilazak radova, mališani vrtićkog uzrasta ipak su se našli na ovom događaju. U kojem svojstvu, mještanima nikako nije jasno.


Stanivukovićeva licemjernost da se politički promoviše pred izbore koštala je po ko zna koji put one najmlađe. U toku je sušenje prostorija, a procjenjuje se da će šteta biti velika. U Vrbanji su i službe Gradske uprave.

A da su mještani više nego razočarani dokazuje fotografija na kojoj su Stanivukovićevi promo materijali završili u kanti za smeće.



bottom of page