Druga Šurijada: U Banjaluci se održava takmičenje u jedenju ljutih paprika


Drugo izdanje banjalučke Šurijade – takmičenja u jedenju ljutih paprika, održava se danas u bašti KSET.Baš kao i prethodne godine, i ovaj put posjetioce imaju priliek vidjeti epski obračun hrabrih takmičara koji će da se suoče sa najljućim papričicama na planeti, poput Caroline Reaper, Trinidad Moruge Scorpion i drugih.


Ni ove godine nisu manjkali dobrovoljci koji su odlučili da “odmjere snage” sa “najljućim” parpikama. Hrabre takmičare je bodrila i publika koja je navijala za svoje favorite.


"Događaj je zamišljen kao cjelodnevni, uz dobru muziku i neizostavan izložbeno/prodajni segment u okviru kojeg će se predstaviti domaći i regionalni craft proizvođači Chili Pop’s iz Banjaluke, Đed Niko iz Podgradaca, Smokin’ Hot iz Beograda, te Ljutko iz Tuzle. Takođe, biće organizovan i Food corner, odnosno roštilj na otvorenom gdje će posjetioci moći da uživaju u kvalitetnim burgerima koje će spremati KSET kuvari", objasnili su ranije organizatori.


Baš kao i prethodne godine, i ovaj put posjetioce imaju priliek vidjeti epski obračun hrabrih takmičara koji će da se suoče sa najljućim papričicama na planeti, poput Caroline Reaper, Trinidad Moruge Scorpion i drugih.

Ni ove godine nisu manjkali dobrovoljci koji su odlučili da “odmjere snage” sa “najljućim” parpikama. Hrabre takmičare je bodrila i publika koja je navijala za svoje favorite.


Kako su ranije objasnili nagradni fond za finaliste obuhvata setove ljutih sosova, Šurijada majice, razna alkoholna pića i druga iznenađenja.


Podsjetimo, prva banjalučka Šurijada održana je u septembru 2020. godine. U žestokom finalu prvo mjesto osvojila je Maja Jovičić, drugo mjesto pripalo je Dariju Bekiću, dok se na trećoj poziciji našao banjalučki jutjuber BL Beast.