Društveni dom u Debeljacima bez vode

Godinama se mještani Debeljaka žale da Društveni dom u ovom naselju, čije prostorije koriste mjesna zajednica i Kulturno-umjetničko društvo "14. februar", nema vodu iz gradske vodovodne mreže te da se situacija dodatno pogorša tokom ljeta.Dragan Kavić, predsjednik KUD-a "14. februar", ističe da već nekoliko godina nemaju vodu u Društvenom domu, u čijim prostorijama su smješteni.


"Naše kulturno-umjetničko društvo iznajmljuje prostor od grada pod posebnim uslovima, i opet nemamo vodu. 'Vodovod' je doveo gradsku vodu do pred ovaj objekat i ne mogu se dogovoriti ko će je dovesti do Društvenog doma, gdje je smještena i mjesna zajednica", kazao je Kavić za "Nezavisne".


Ističe da se svake večeri u Društvenom domu okupi oko 50 djece, ali i veterana.


"Ne može se opisati kako je teško kada nemamo vodu u ovom objektu", naglašava Kavić.


Dodaje da vode nema ni na javnoj česmi ni u toaletu, što je, ističe, veliki problem za sve mještane.


Prema njegovim riječima, objekat ima brdsku vodu, koja je dovedena prije više od 30 godina.


"Ipak, kako se stanovništvo doseljavalo, svako je odvodio sebi tu istu vodu. Ima malo vode kad pada kiša, ali kad je suša vode takoreći uopšte nema", rekao je Kavić.


Da to nije slučaj samo s ova dva objekta potvrdio je i Dejan Štrbac, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Debeljaci, koji kaže da je 50 odsto stanovništa spojeno na gradsku vodovodnu mrežu, dok druga polovina nema vodu.


"To je veliki problem za stanovnike Debeljaka i ljeti i zimi. Izvor sa kojeg se Društveni dom snabdijevao vodom je zatrpan, a trenutno je dotok vode slab jer to niko ne održava", kazao je Štrbac.


Dodaje da se ne nada da će uskoro nešto biti urađeno, bar prema onome, kako kaže, što je do sada urađeno i što se trenutno radi.


Iako su se nekoliko puta obraćali "Vodovodu" i Gradskoj upravi, kako kažu, još nisu dobili konkretan odgovor.