top of page

Draško Stanivuković u stalnoj stranačkoj kampanji!

Gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora PDP-a, Draško Stanivuković u konstatnoj je političkoj kampanji?


Obišao je početak radova na izgradnji primarnog vodovoda za oko 800 domaćinstava Bronzanog Majdana, Meline, Subotice, Obrovca, Kmećana i Stratinske.


Napisao je gradonačelnik na društvenim mrežama, a sve je popraćeno brojnim fotografijima.


Međutim, mještani Bronzanog Majdana poslali su nam svojevrsni poziv koji su danima prije početka radova, aktivisti PDP-a nosili po okolnim selima.


Iako na pozivu, naravno, nema logo-a PDP-a niti stranke ali je očigledno da se radi o kampanji i promociji Draška Stanivukovića.


Mještani su pozvani da „zajedno sa gradonačelnikom“ obiđu početak radova….


Da oko izgradnje ovog rezerovara nije sve išlo glatko priznaje i sam gradonačelnik koji napominje: „Imali smo čovjeka koji nije želio da razumije potrebe svojih komšija, ali smo pronašli rješenje i te lijepe vijesti dijelimo sa mještanima“…


Šta je pozadina priče, pojasnio je za ATV Ostoja Divijak na čijoj je parceli prvobitno bila predviđena izgradnja vodovoda tj rezerovara:


„Na mojoj parceli su počeli radove bez građevinske dozvole i bez moje saglasnosti. Kada su moju parcelu uništili, onda su rekli da više neće da rade na istoj pa su prešli na drugu. Međutim, kada sam vidio šta rade od parcele tražio sam da mi plate naknadu, ali oni nisu htjeli da me ispoštuju te sam obustavio radove“, priča Ostoja Divljak.


Kad je vidio ku to sve ide, a pitanje je kako to sve vodi u projektu, gradonačelnik je premjestio radove na drugu parcelu, te ponovo nasilnički prešao preko one čija je u vlasništvu porodice Divlja.


„Sada su uzeli parcelu pored moje i tu izvode nove radove, ali ponovo isti prelaze preko moje parcele. Ja sam stavio zabranu, upozorenje, gdje sam napisao da je to privatan posjed i da je pristup zabranjen. Međutim, gradonačelnik Stanivuković je tablu potrgao i bacio. Nasilno je ušao preko moje parcele“, dodaje Divljak.


Stanivuković uputio sramotne prijetnje.


„Tu nije bio kraj. Gradonačelnik mi je prijetio da će poslati inspekciju u svaku moju pirotehničku radnju“, navodi on.


Policajac svjedočio nasilničkom ponašanju gradonačelnika.


„Policijski službenik je bio tu kada je Stanivuković kidao ploču i bacio“, zaključuje Divljak.


bottom of page