top of page

Drama u Banjaluci! Krenuo da ruši drvo u centru, pa bagerom nasrnuo na čovjeka (VIDEO)

U po bijela dana, bez ikakvog obezbjeđenja i zaštite, vozač s bagerom je počeo da ruši drvo u centru Banjaluke, a kada je vidio da ga snimam krenuo je bagerom prema meni da me prestraši.Ispričao je ovo za Srpskainfo ogorčeni Banjalučanin Velibor K, koji je svojim telefonom snimio ovo bahato ponašanje.


On kaže da je danas oko 13.30 izašao da prošeta i kod „Tržnice“ primijetio kako bagerista pokušava srušiti drvo.– To drvo je staro najmanje 60 godina. On je kašikom bagera krenuo da kida grane sa drveta i da ga ruši. Ne znam otkud im ideja da tako ruše drveća po Banjaluci, a druga stvar – to mjesto nije bilo ni na kakav način obezbijeđeno. Grana je mogla pasti na prolaznike ako bi se tu zatekli – upozorava Velibor.


Dodaje kako je vozač bagera primijetio da ga snima i da je zatim vozilom krenuo prema njemu da ga preplaši.


– Pitao sam ga što ruši, a on je odgovorio da mu je firma to rekla i odbio da kaže naziv firme. Odmah sam pozvao policiju i sve prijavio – ističe Velibor K. za Srpskainfo. Međutim, kaže da je ostao iznenađen i reakcijom policije.


– Oko pola sata sam čekao da dođe policija, a kada su došli popričali su s njim i rekli da oni nisu nadležni za to. Naveli su i kako im je on rekao da ima dozvolu, a nije je ni pokazao! Pokazao sam i da vozač vozi bager u čarapama, ali su policajci odgovorili da nisu nadležni ni za to – pojašnjava sagovornik.


Rušenje drveta kod „Tržnice“ posmatrali su i ostali Banjalučani koji su se tu zatekli.


– Ovo je užas. Da se tako ruše drveće i da to radi ko stigne. Banjaluka je bila poznata kao grad sa puno zelenila i drveća, ali se zadnjih godina pretvorila u grad betona. Ovo je nedopustivo – rekla je jedna Banjalučanka dok je posmatralo kako bager kida drvo.


Okupljeni ističu da su drvo vjerovatno rušili zbog parkinga koji se tu pravi.

bottom of page