top of page

DRAMA: Kristijan Šmit danas pokušava doći u Banjaluku?! OČAJNO TRAŽI SA KIM ĆE SE SASTATIKristijan Šmit trebalo bi danas da dođe u Banjaluku?

Od juče traje prava potjera sa kim bi se mogao sastati.Jelena Trivić koja je juče tvrdila da se sa Šmitom treba razgovarati potvrdila je da je juče kasno popodne dobila poziva za sastanak, ali da je, navodno, taj susret odbila.


Prilično nervozno pojasnila je da ne želi reći zašto je odbila susret sa Šmitom.


Šmit je tražio sastanak i sa ostalim liderima opozicije, a Nebojša Vukanović je napisao da je odbio susret.


Ostaje još da se vidi da će na sastanak pristati Draško Stanivuković, koji se sa Šmitom sastao prije izbora kao i lider PDP-a Branislav Borenović.


Navodno je i SDS odbio susret.


Ćamil Duraković jedini potvrdio sastanak?


Krisitijan Šmit trebalo bi da u 15.00 časova dođe u Kabinet potpredsjednika Republike Srpske, Ćamila Durakovića u „staru“ zgradu Vlade.


Duraković je potvrdio da je prihvatio poziv.


Potpredsjednik Ćamil Duraković potvrdio je da će sutra u Banjaluci imati sastanak sa Šmitom, iako je, kako javljaju federalni mediji, generalni sekretar Službe predsjednika Republike Srpske Jelena Pajić Baštinac navodno zabranila svima da koriste službene prostorije za sastanak s Kristijanom Šmitom.


– Prije svega, mi smo izabrani zvaničnici, i potpredsjednik Davor Pranjić i ja.


Dakle, nije riječ o potpredsjednicima kojima je šef Milorad Dodik.


Mi smo izabrani od vlastitog naroda, Hrvata i Bošnjaka, konstitutivnih naroda i podjednako nam pripadaju institucije, kao i predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku. Mi imamo svoje kabinete i objekte. Ja sam potvrdio sastanak na poziv Kristijana Šmita.


A naredbe koje neko piše… treba znati da sekretar nije nadležan za to. On može biti nadležan službi predsjednika i referentima. Za mene je Kristijan Šmit visoki predstavnik, i legalan i legitiman i najviši diplomata međunarodne zajednice u BIH – rekao je Duraković za Kliks.


Prema nepotvrđenim informacijima Šmit je trebalo da se sastane i sa predstavnicima nevladnih organizacija i opozicionih medija kao i sa nekim liderima sindikata.


Kad je vidio da su lideri opozicije odbili sastanak, prema pisanju pojedinih medija, posjetu je ipak otkazao.

bottom of page