Dragojević Stojić tvrdi da Munjiza nema funkciju, a on rame uz rame sa generalnim sekretarom SDS-a

Predsjednica Gradskog odbora SDS-a Prijedor, Maja Dragojević Stojić, potvrdila je medijima da je uhapšeni Marko Munjiza član te stranke, ali kako je rekla on nema da nikakvu funkciju u partiji, međutim ranije obljavljene fotografije demantuju ovu tvrdnju.


Na jednoj od fotografija Munjiza se nalazi iza Maje Dragojević Stojić, rame uz rame sa generalnim sekretarom SDS-a Zoranom Latinovićem, što ipak govori da on nije neko ko nema nikakvu funkciju u stranci.


Ovo potvrđuje i nekoliko drugih fotografija na kojima se Munjiza nalazi zajedno sa Majom Dragojević Stojić, Draškom Stanivukovićem, gradonačelnikom Banjaluke i koalicionim partnerom SDS-a, ali i Nebojšom Vukanovićem.

Sve to jasno govori da je Munjiza itekako bitna figura unutar partije, a da se Dragojević Stojić "ograđuje" od Munjize.


Na tvrdnju predsjednice Gradskog odbora SDS-a u Prijedoru građani su na društvenim mrežama burno reagovali.


,,Ova žena laže javnost, taj Munjiza je koordinator u Gradskom odboru SDS-a u Prijedoru. Eto kakvi ljudi su im visoko pozicionirani u odboru!", jedan je od komentara.


Neki članovi partije su se javno na društevenim mrežama ogradili od izjave Maje Dragojević Stojić i rukovodstva prijedorskog SDS-a te pozvali Gradski odbor da smijene predsjednicu.


Podsjećamo, policija je uhapsila Munjizu zbog sumnje da je ucjenjivao direktora IRB Republike Srpske, Dražena Vrhovca i bivšeg gradonačelnika Prijedora, Dalibora Pavlovića.


Osnovni sud u Prijedoru prihvatio je prijedlog Okružnog javnog tužilaštva i odredio pritvor Marku Munjizi, koji je uhapšen juče u akciji "Provajder".


Aktivista SDS-a sproveden je juče u Okružno javno tužilaštvo u ovom gradu, a ispitivanje je završeno nešto prije 18 časova. Munjizi je određen pritvor od 30 dana.