top of page

Draškov teror i u ZIBL-u!

Bile su dovoljne nepune dvije godine da Banjalučani na svojoj koži iskuse kako izgledaju promjene u režiji PDP-a i njihovih pulena.


Grad nikad prljaviji, sela mjesecima bez vode, Akvana u kolapsu, stotine novih partijskih vojnika u Gradskoj upravi i preduzećima, a gradonačelnik u razno-raznim foto sesijama, rijaliti epizidama, na konjima, sa estradnim zvijezdama i egzotičnim destinacijama. Sve naravno uz pratnju nabildanih momaka u skupim džipovima.


Njegove partijske kolege, naročito Jelena Trivić koja sebe predstavlja kao moralnu vertikalu, na sve to ćute i usput preko Draška ,,uhljebljavaju" na gradske jasle i ponekog svog rođaka i prijatelja.


Ipak, ovih dana PDP teror je dosegao nove granice koje niko nije mogao ni da zamisli. Gradska uprava i preduzeća umjesto da rješavaju nagomilane probleme, skupljaju ,,sigurne glasove" za Draška i Jelenu, a radnici su izloženi pravom mobingu.


,,V.d. direktora ZIBL-a, Aleksandar Marković, je na sastanku sa svim radnicima ultimativno tražio "maksimalan angažman", spiskove sigurnih glasova i aktivista spremnih da rade za PDP''.


Po Markovićevim riječima to je nalog ,,Draškovog kabineta", a drugačije ponašanje radnika se neće tolerisati'', navodi dobro upućeni izvor ATV-a.


,,Uz to, radnicima ZIBL-a nisu isplaćene tri plate, uslovi rada su katastrofalni, a direktor i gradonačelnik otvoreno ignorišu svaki pokušaj da se problemi u preduzeću rješavaju sistematski'', dodaje izvor.


Uz sve to, Draškov izbor za direktora je diplomac pravnog fakulteta iz Brčkog bez prethodnog iskustva u bilo kakvoj sličnoj djelatnosti. Baš onako u skladu sa velikim PDP najavama zapošljavanja najboljih putem javnih konkursa na zakonit način.


Prava slika i prilika promjena i ,,poštenja" koje donosi PDP i njihove razvikane ,,zvijezde"!

bottom of page