top of page

Draško Stanivuković u oktobru osniva svoju stranku?

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković osniva svoju partiju nakon izbora. Ovo je vijest o kojoj se spekuliše posljednjih dana u Banjoj Luci. Gradonačelnik se nije oglašavao, ali ni demantovao ove navode.Dragan Milanović šef Kluba odbornika PDP-a u Skupštini grada Banja Luka i visoki funkcioner ove partije tvrdi da on nije dio priče prema kojoj će gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković osnovati svoju pratiju nakon oktobra.


Milanović ističe kako je to samo dio osmišljene propagande koja želi da unese razdor i nepovjerenje u redove opozicije. "Niti sam ja dio te priče, niti ta priča postoji u realnosti osim u glavama spin majstora koji se boje izbornog rezultata", rekao je Milanović.


S obzirom da odnosi u PDP-u nikada nisu bili lošiji, ovakvi navodi ne izenađuju. Sukob na relaciji Trivić - Stanivuković odavno je očigledan. Nekada najbliži saradnici, a danas na suprotnim stranama, dvije struje u PDP-u nikada nisu bile vidljivije.


Kako za naš portal tvrdi izvor blizak PDP-u Stanivuković je na listi PDP-a uz ucjenu stavio svoje saradnike, što se jasno može vidjeti ukoliko pogledate listu PDP-a. Lider stranke Branislav Borenović i Jelena Trivić nisu imali izbora te su pristali na Stanivukovićeve uslove, što je dodatno poljuljalo odnose u ovoj stranci.


PDP-ov kandidat za predsjednika Republike Srpske blisko sarađuje s liderom SDS-a Mirkom Šarovićem, a sa Stanivukovićem koji je njen partijski kolega, održava odnose tokom političkih skupova i događaja na koje su prisiljeni skupa da idu.


Da li će ovaj "ušminkani" sukob koštati PDP na predstojećim izborima i uticati na Stanivukovića da osnuje sopstvenu partiju ostaje nam da vidimo. S obzirom da veliki broj članova i pristalica PDP ima upravo zahvaljujući Stanivukoviću, njegovim odlaskom ovoj političkoj partiji prijeti ozbiljan raskol.

bottom of page