Draško Stanivuković i tetka Vendi - krv nije voda

Vesna Vukelić Vendi, poznata srpska estradna umjetnica, navela je kako je u bliskoj rodbinskoj vezi sa gradonačelnikom Banjaluke, Draškom Stanivukovićem.
,,Draško i ja smo bliski rođaci, ponosna sam na to, na svoje porijeklo i na svoje rođake uopšte. Moj pradjeda i Draškov pradjeda su rođena braća, odnosno moj otac i Draškova baba su brat i sestra od strica, tako da sam ja Drašku tetka'', s ponosom objašnjava Vendi.


Vendi je u više navrata bila glavni akter mnogobrojnih seks skandala, dok se Stanivuković, po uzoru na tetku, takođe našao u nekima kako u Srpskoj tako i u Srbiji. Razlika je minimalističke prirode, ali u nekom aspektu i značajna. Naime, Stanivuković je zakoračio dalje od estradnih umjetnica, te se uhvatio u promiskuitetni koštac sa koleginicama, ali i kolegama iz opozicione strukture.


Tetka Vendi je poznata i po tome kako je trovala pse lutalice u svom naselju, što je osudila publika, ali i udruženja za zaštitu životinja. Danas imamo sličan slučaj sa Stanivukovićem i situacijom sa azilom za pse na Manjači.


S obzirom da su porodica, uža i šira, pored ostalog društvenog okruženja, primarni faktori socijalizacije, ne iznenađuje što Stanivuković ima slične obrasce ponašanja kao tetka Vendi, mada ni genetiku ne smijemo zanemariti!


Konačno je jasan izvor i uzrok Stanivukovićevog neprimjerenog ponašanja u javnosti. Nisko samopouzdanje, frustracija, nezadovoljstvo i loš odnos prema svom narodu samo su neki od pokazatelja niskopodsticajne sredine, važne za usvajanje osnovnih društvno-moralnih načela.