Draško i devet StanivukovićaBajkovit prikaz ove situacije bio je težak, jer je i za Snježanu devet patuljaka bilo previše, pa se ona zadržala na sedam. Ipak, za gradonačelnika Banjaluke devet savjetnika je taman. Mada, s obzirom na njegovo znanje možda je i premalo.


Uštede ne idu na račun uhljeba, a koliko Stanivuković ne zna najbolje govori činjenica koliko je ljudi potrebno da ga nasavjeruje. I to naravno, na račun grada.


Ova skoro reprezentacija neće uskoro imati mjesta u Gradskoj upravi Banjaluke, tako da ne bi bilo za iznenađenje da se predloži premještaj kancelarija ili dogradi još jedan dio uz Gradsku upravu.


Poređenja radi, Sarajevo je duplo veći grad od Banjaluke, međutim Stanivukoviću je potrebno više savjetnika. Da ironija bude veća, upravo je u predizbornoj kampanji Stanivuković kritikovao tadašnjeg gradonačelnika Igora Radojičića zbog pet savjetnika.


Na mukama su i pomoćnici gradonačelnika jer svakodnevno smišljaju nove funkcije za pridošle savjetnike.


Savjetnik za gradsku estetiku ne zvuči kao izmišljena pozicija, a na ovo mjesto promovisana je Svetlana Prole. Gradonačelnik jača i svoj pravni tim s obzirom na niz gluposti koje čini Gradska uprava kao i sumnjivi poslovi Javnih nabavki, ne bi bilo na odmet pri ruci imati veći broj advokata.


Ovo su savjetnici Draška Stanivukovića: - Savjetnik za pravna pitanja: Željko Travar i Nenad Baroš

- Savjetnik za finansije: Božana Šljivar

- Savjetnik za društvene djelatnosti: Milada Šukalo

- Savjetnik za medije: Tanja Vukomanović

- Savjetnik za gradsku estetiku i arhitekturu: Svetlana Prole

- Savjetnik za ekonomska pitanja: Valetina Aničić

- Savjetnik za privlačenje investitora: Maja Miljević

- Savjetnik za kulturu i socijalnu politiku: Mirna Savić Banjac