Dr Rivas sa timom UKC Srpske izveo četiri komplikovane operacije

UKC Srpske četvrti put je ugostio svjetskog grudnog hirurga dr Diega Gonzaleza Rivasa, koji je juče održao predavanje pod nazivom „Uniportal robotski asistirana torakoskopska hirurgija“.


Doktor Rivas je sa timom ljekara UKC RS, na čelu sa dr Markom Kantarom, do sada izveo četiri komplikovana hirurška zahvata.


,,Naša ustanova je četvrti put ugostila svjetskog grudnog hirurga dr Diega Gonzaleza Rivasa koji je juče 28. februara održao predavanje pod nazivom „Uniportal robotski asistirana torakoskopska hirurgija“, i sa timom naših ljekara na čelu sa dr Markom Kantarom izveo četiri komplikovana hirurška zahvata.


Kako je istakao dr Marko Kantar posebna je čast što je uvaženi dr Dijego Rivas četvrti put u kratkom roku u našoj ustanovi i da su tokom njegovog boravka održana važna predavanja i obavljene četiri operacije najsavremenijom tehnologijom. “Već sada smo najnaprednija torakalna hirurgija u regiji, a pošto je to dinamična oblast pomoć vrhunskim svjetskih stručnjaka je ono što nam je uvijek potrebno. Komplikovane operacije su rađene endoskopski kroz jedan mali rez,“ rekao je dr Kantar.


Dr Kantar se posebno zahvalio dr Dijego Rivasu na angažmanu i istakao da je UKC Republike Srpske ugostio ljekare iz regiona i izrazio nadu da je robotska torakalna hirurgija budućnost u našem kliničkom centru i da ćemo sa ponosom biti prvi centar u regionu iz te oblasti koji će koristiti robotsku tehnologiju tokom operacija.


Rivas Dijego se zahvalio timu UKC Republike Srpske i istako da mu je posebno drago što je opet sa svojim kolegama i što je tokom boravka sreo jednog od svojih pacijenata koje je uspješno operisao u našoj ustanovi.
„To je bila jedan od najopasnih operacija tumora iz oblasti torakalne hirurgije gdje smo operaisali tumor disajnih puteva gdje smo pacijentu sačuvali njegova pluća. Nadam se da će doći do razvoja robotskog programa torakalne hirurgije u Banjaluci u bliskoj budućnosti“, rekao je dr Dijego Rivas", navodi se u saopštenju UKC-a Srpske.