top of page

Državljanin BiH brutalno izboden u Austriji: Policija ispituje šta je dovelo do krvavog obračuna

Četrdesetogodišnji državljanin BiH brutalno je izboden na ulici u Marchtrenku u Gornjoj Austriji u petak ujutro.Unesrećeni je s teškim povredama prebačen u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo. Potraga za dva moguća počinioca brzo je okončana, a uhapšeni su 40-godišnji crnogorski državljanin i 19-godišnji mladić iz Bosne i Hercegovine. Još nije poznato šta je motiv zločina.


U početku se ništa nije znalo o identitetu žrtve. Muškarac kod sebe nije imao dokumente. Kasnije se ispostavilo da je riječ o 40-godišnjem državljaninu BiH. Nedugo nakon ubistva dva osumnjičena napadača uhapšena su na dvije različite lokacije.


Navodnog glavnog počinioca, 40-godišnjeg Crnogorca, patrola je u 8.50 sati prepoznala u automobilu, a uhapsila ga je specijalna jedinica Kobre na A7 na putu prema gradu ispred tunela Bindermichl. U 9.20 sati, osumnjičeni 19-godišnji muškarac – takođe iz BiH – uhapšen je bez otpora u kafiću u susjednom gradu Traunu, prenosi Faktor.Još nije jasno zašto su se trojica Balkanaca upustila u ovaj krvavi obračun. Na prvom ispitivanju nisu bili mnogo pričljivi, a ispitivanja su trajala cijelo poslijepodne. Očekuje se da će obojica uhapšenih danas biti prebačeni iz policijskog pritvora u Licu u zatvor u Velsu, piše austrijski dnevni list Kronen Zeitung.


Žrtva i osumnjičeni možda su se poznavali, a dosad nepotvrđene navodne informacije govore da su radili na istom lageru. Više informacija bi trebalo biti poznato u sljedećim danima.


Commentaires


bottom of page