top of page

Dovoljno za šest mjeseci: Počinje distribucija brašna za 15 javnih kuhinja u Srpskoj

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske započeće u narednim danima distribuciju brašna za 15 javnih kuhinja u Republici Srpskoj, u količinama dovoljnim za šestomjesečnu potrebu rada ovih ustanova, saopšteno je iz ovog Ministarstva.Vlada Srpske usvojila je na 166. redovnoj sjednici održanoj 21. aprila 2022. godine Informaciju o raspodjeli robe nabavljene u postupku interventnih nabavki, te zadužila Ministarstvo trgovine i turizma da iz interventno nabavljenih količina merkantilne pšenice obezbijedi pšenično brašno za godišnju potrebu svih registrovanih javnih kuhinja u Srpskoj.


Јavne kuhinje u Srpskoj prethodno su tokom juna 2022. godine preuzele količine brašna dovoljne za šestomjesečnu potrebu rada, kao i količine konzervirane hrane, suncokretovog ulja, šećera i soli određene u skladu sa pojedinačnim potrebama ovih ustanova za ukupno 3.570 korisnika, navodi se u soapštenju.


Iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske podsjećaju da je Vlada Srpske na 173. sjednici održanoj 09. juna 2022. godine usvojila Informaciju o dodjeli pomoći korisnicima prava na novčanu pomoć u oblasti socijalne zaštite i Crvenom krstu Republike Srpske, te zadužila Ministarstvo trgovine i turizma Srpske da iz zaliha merkantilne pšenice nabavljene u postupku interventne nabavke obezbijedi po 25 kilograma brašna i dvije litre ulja za sve korisnike prava na novčanu pomoć u oblasti socijalne zaštite u skladu sa evidencijama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, te 500.000 kilograma brašna za potrebe Crvenog krsta Srpske.

bottom of page