"Dosta je bilo": Inckov zakon je silovanje prava


Politička stranka u Srbiji "Dosta je bilo" ocijenila je danas da zakon koji je nametnuo odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko predstavlja "silovanje prava i opasnu destabilizaciju regiona", te je pozdravila jedinstvo vlasti i opozicije u Republici Srpskoj po ovom pitanju.Iz ove stranke ističu da je Incko, u tradiciji najgorih birokrata Austrougarske iz vremena njihove okupacije BiH, ponovo potpalio bure baruta u BiH i cijelom regionu i uveo verbalni delikt, pokušavajući njim da "na silu laž proglasi istinom".


Podsjećaju da je Nezavisna međunarodna komisija na čijem je čelu bio izraelski istoričar Gideon Grajf nedvosmisleno utvrdila da se "u Srebrenici nije desio genocid, nego zločin koji se koristi kao propaganda za politički cilj slabljenje i ukidanje Republike Srpske".


"U BiH žive i oduvek su živeli Srbi. Političari u Federaciji BiH bi morali da se konačno suoče sa tom činjenicom. Svi pokušaji ukidanja Republike Srpske su direktan udarac i na Srbiju koja je garant mira u BiH", navode iz "Dosta je bilo".


Ova stranka pozdravlja jedinstvo vlasti i opozicije u Republici Srpskoj.


"Oko važnih državnih i nacionalnih pitanja ne sme biti razlike između vlasti i opozicije", zaključuju iz stranke "Dosta je bilo".