top of page

Donja Kola: Stanivuković im obećao vodu, pa opet ostali bez kapi

Izjavivši kako su nakon više decenija čekanja mještani Donjih Kola konačno dobili vodu i kako je time riješen problem vodosnadbijevanja, a što se ispostavilo kao apsurdna laž, gradonačelnik Draško Stanivuković je ponovo pogazio svoje riječi. Prema riječima mještana, sistem u koji su se kleli iz Gradske uprave, kao ni novi rezervoar nemaju potreban pritisak, a takođe ni dovoljnu količinu vode, pa su u prethodna dva dana morali cisternama dovlačiti vodu. Ovaj „jedan od najvećih projekata“ kako je Stanivuković tada nazvao, može se opisati kao jedna od najvećih laži i manipulacija gradske administracije.„Ovo je stvarno sramota Gradske uprave. Taman kad smo pomislili da je naš dugotrajni problem riješen, mi dolazimo u situaciju da se ponovo mučimo u 21. vijeku sa nestašicom vodom. Gorući problem nam stvara i to što stoka bez vode na ovoj vrućini ne može izdržati“, rekao je mještanin Donjih Kola Goran S.


Uprkos mukotrpnih dva mjeseca čekanja, borbe, patnje, protesta, Donjim Kolima ni dan danas nije došao kraj problemima. Snalazi se ko kako zna i umije, flaše sa vodom iz kuće zamjenile su onu sa česme. Bez hljeba se kažu mještani može, ali bez vode nikako. Ogorčenost mještana ne jenjava.


„Ova godina nam je baš teška, nastupila je prava suša. Gradonačelnik nam je obećao pa slagao, kaže kako je u Donja Kola najviše uloženo, ali mi to ne vidimo. Ne možemo strijepiti da čas imamo vodu, čas nemamo. Tražimo osnovnu potrebu za život, pa ni to ne možemo dobiti“, priča za naš portal Ljubinka D.


Takođe, da je do nestašice vode došlo u prethodna dva dana, potvrdio nam je i mještanin Brane Galić, koji je rekao da za vikend nije bilo vode, te da je došla danas, ali kakvo je stanje očekuje se da će ponovo nestati.


Aleksandar Malešević koji je član Savjeta MZ Donja Kola za naš portal potvrdio je da je nakon nestašice vode kontaktirao nadležne, te da su za vikend cisterne punile novi bazen, jer kako su mu rekli obe pumpe su prestale sa radom.


U priloženim videima vidi se kako gradonačelnik sa sigurnošću tvrdi da problema sa vodom u Donjim Kolima više neće biti, kako ni za jednu cisternu tako ni za jednu kuću, te da su uradili ozbiljan projekat, što se u praksi nije pokazalo istinitim.

Podsjećamo, u izgradnju novoizgrađenog vodovodnog sistema Gradska uprava uložila je 1,2 miliona KM, ali mještani i dalje muku muče sa vodom. Mještani Donjih Kola već duži period vode bitku s nedostatkom vode i već nekoliko puta su organizovali proteste, a od nadležnih su samo dobijali obećanja i privremena rješenja.


Comments


bottom of page