top of page

Donja Kola: Mještani nemaju vode od ponedjeljka

Slavine u Donjim Kolima od ponedjeljka su ponovo suve. Nikada se kažu mještani do sada nije desilo da vode nemaju u oktobru. Ljeto je priča Milica donijelo dovoljno muke, tada je najveći izgovor bila suša. Nove muke bar u ovom periodu kaže nije očekivala.

"Kako je bilo prethodnih godina? Je li bilo nekada da u oktobru nema vode? Pa nije Boga mi, sada je bilo i kiše. Prije kažu nema kiše ovo ono e sad je bilo i kiša i bilo je svega a da mi nemamo vode pogotovu ovo ovamo naše područje. Ne znam sada u čemu je problem. Mjesec dana pred izbore sve je bilo u redu, samo dan poslije kažu u Donjim Kolima ostali smo bez vode. Žalosno je pričaju što moraju ispaštati zbog politike koja je tvrde očigledno i ovdje uplela svoje prste", odgovara Milica Divljak.


"Ono što je apsurdno još više jeste da je mjesec dana pre izbora voda konstantno bila u svim zaseocima Donjih Kola, međutim u ponedjeljak ujutru ili već noć sa nedjelje na ponedjeljak situacija se promijenila. U čemu je problem sada, da li vi kontrolišete vašu vodovodnu mrežu zašto narod Donjih Kola mora cijelo ovo vrijeme ispaštati zbog nekih političkih igrica", ističe Brankica Blagojević, član Savjeta MZ Donja Kola.


Nisu u Donjim Kolima zadovoljni ni sa trenutnim radovima na vodovodnoj mreži. Radove su u istom danu kažu, počeli ali i završili.


Gradonačelniku se, ističu, najvažnije samo fotografisati.


"To njegovo što je on sada uradio pred izbore, dovezao mašine iskopali par metara kanala, postavili cijevi uuslikali se i vratili mašine koje imam dokaze da su vraćene mašine to je samo mazanje očiju narodu da bi dobio glasove ovdje, nažalost nije dobio ništa nego je izgubio u Donjim Kolima", rekao je Srđan Ćutković, predsjednik Savjeta MZ Donja Kola.


Oko 150 domaćinstava u Donjim Kolima trenutno je bez vode.


Situacija sa vodom u ovoj mjesnoj zajednici loša je od maja. Mještani kažu da su problema imali i ranije ali da je ove godine najgore. Smeta im to što račune za vodu uredno plaćaju, a vode nemaju.

bottom of page